avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate Ovidiu000

Activitate Ovidiu000

Din spusele dumneavoastra inteleg ca imi voi putea recupera permisul peste 10 zile ? si voi fi sub supraveghere 2 ani ? Multumesc tare mult pentru raspuns
Am primit pana la urma si eu citatie sa ma prezint la tribunal,acolo m-am prezentat fara avocat,nu am primit nici din oficiu,si mi s-a spus ca am primit pedeapsa: amenda penala. Acum dupa 10 zile s-a afisat asta pe site,asta inseamna amenda penala? ce inseamna mai exact aceasta pedeapsa si cand as mai putea pune mana pe permis? nu cunosc si nici nu imi permit o sedinta cu un avocat sa ma lamureasca si pe mine,va multumesc!

Tip solutie:
Solutia pe scurt: pÎn baza art. 396 alin. (1), (4) C. proc. pen. cu aplicarea art. 396 alin 10 Cpp raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului #################, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 ‰ prevăzută de art. 336 alin. 1 din Codul Penal. În baza art. 83 alin. (1) C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Mureş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Mureş. În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere în sensul că amânarea aplicării pedepsei se va revoca şi se va dispune aplicarea şi executarea pedepsei. În baza art. 398 rap. la art. 274 alin. 1 Cproc. Pen obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat ( 100 lei pentru faza de urmărire penală şi 200 lei pentru faza de judecată). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 09.11.2015.
Document: Hotarâre 1294/2015 09.11.2015
Am si eu niste intrebari daca ma poate ajuta cineva, as ramane tare recunoscator. Am patit si eu exact aceasi treaba ca tine. Prins baut la volan, 0.56/aer , 1.20/sange, prima fapta,nu am avut niciodata treaba cu politia sau alte chesti. S-a intamplat in data de 3 octombrie 2014,adica aproape acum un an. Precizez ca nu mi-am luat avocat nimic. Dupa aproximativ 6-7 luni mi-a fost trimis dosarul de la politie catre parchet. De atunci astept si nu s-a mai intaplat nimic. Acum ma gandeam sa fac si eu o cerere de recunostere a vinovatiei.Intrebarea mea este daca se poate face chestia asta fara un avocat? Daca este bine sa mai astept? Sau ce as putea sa fac cel mai bine? nu ma pricep chiar deloc,astept un sfat daca se poate pentru ca nu imi permit un avocat. Multumesc anticipat