avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate 3maria3

Activitate 3maria3

Multumesc tuturor pt raspunsurile si parerile dvs.

Am citit la intamplare nenumarate sentinte judecatoresti gasite pe internet si am constatat ca de fiecare data instanta a stabilit procentul maxim din salarul net al parintelui nerezident adica exact 1/4 pt 1 copil, exact 1/3 pt 2 copii si exact 1/2 pt 3 copii.

Nu am gasit nici o sentinta in care instanta sa stabileasca un procent inferioir, de exemplu 1/5 din salarul net pt un copil sau 1/3 din salarul net pt 3 copii.

Astfel am tras concluzia ca practica instantelor este de a oferi copiilor procentul maxim si deci expresia "PANA LA" din articolul 529 nu se prea ia in cont.

Totodata, mijloacele tatalui de a plati 1000 de euro exista la fel cum exista si nevoia copiilor de a beneficia de acei bani.

Din punctul meu de vedere, copiii mei indeplinesc articolul 529.
Inteleg punctul dvs de vedere Ony2k2, insa din cunostintele mele nici o lege nu obliga o mama care are 3 copii in grija sa lucreze. Daca as fi gasit un job part-time, as fi castigat cei 300 de lei pe care actual oricum ii primesc de la fratele meu.

In schimb exista o lege care ar obliga tatal copiilor la 50% din venitul sau, deci 1000 euro in cazul nostru. Chair daca unii considera ca nu e corect ca minorii sa beneficieze de acesti bani, legea de 50% din salarul sau tot ar trebui aplicata, nu?

Daca tatal pierde procesul de stabilire minori la el si va cere sa plateasca pensia in natura, nu vad cum instanta ar putea aproba acest lucru...el fiind in strainante, prestatia in natura nu ar avea cum sa functioneze.

Tatal nu ar putea sa vina saptamanal sa umple frigiderul copiilor sau sa le asigure saptamanal cele necesare. Din acest punct de vedere nu sunt deloc speriata, is convinsa sa instanta nu va admite asa ceva.

Ce ma sperie este sprijinul sotiei lui, instanta ar putea considera ca acolo ar avea mama si tata, iar aici doar mama. Ma mai sperie si conditiile pe care le au ei acolo, inclusiv miile de euro care le castiga, 4000 euro net amandoi impreuna din cate am inteles.

Eu o sa cer in momentul in care o sa vad numele firmei de pe contractul sau care il depune la dosar.

Iar 1600 RON nu consider ca este suficient pentru a intretine 3 copii.

Imi iubesc copiii si nu vreau ca acestia sa stea departe de mine, mai ales in strainatate. Copiii trebuie sa stea la mama, asta fiind o lege nescrisa.

Nu vreau sa ii las in vacante acolo, sunt prea mici, daca ii las o sa poata deschide procese pe acolo si o sa-mi fie si mai greu sa ii recuperez.
Multumesc pt raspunsuri.

De ce nu credeti ca pot primi pensie mai mare de 1600 RON?

Din lege eu inteleg ca este dreptul copiilor sa beneficieze de 50% din salarul tatalui...adica 1000 de euro in situatia noastra.

Cand copiii vor fi mai mari, eu voi avea mai mult timp liber, si deci voi avea timp sa lucrez.
Cred ca m-ati inteles gresit, nu am intrebat ce sanse are tatal sa plateasca o pensie in natura! Nu doresc o pensie in natura de la el, ci o pensie in bani ca si pana acum. El fiind in alta tara, nu poate asigura intretinere in natura. Asa ceva se aproba daca parintii stau aproape unul de celalalt si tatal are un program de vizita macar bi-lunar...nu 2 luni pe an ca tatal copiilor mei.

Am intrebat:

Care sunt sansele tatalui de a stabili domiciliul copiilor la el si sotia lui?

si

Daca tatal pierde procesul si instanta stabiliste domiciliul tot la mine, pot copiii sa beneficieze de 1000 de euro de pensie, adica 50% din venitul sau net?
Fratele meu va putea face o hartie prin care sa se angajeze sa plateasca acei bani.

Domnul avocat ADISAT sustine ca sansele sunt minime pt tata.Sunt sanse mari ca baietii sa spuna ca vor sa ramana la mine, tinand cont ca cu mine au petrecut cel mai mult timp de la nastere.

Depinde de mai multe aspecte însă având în vedere vârsta copiilor este foarte puțin probabil. Contează și ceea ce vor copii. Se mai iau în considerare condițiile de creștere, locuința, modalitățile de supraveghere etc. Faptul că sunt mai sărăcăcios îmbrăcați nu constituie un motiv valabil pentru luarea copiilor de lângă mama lor și din mediul în care au trăit până în prezent. Se vor analiza mai multe aspecte pentru luarea unei hotărâri


Sper sa aiba dreptate!

Astept in continuare parerile dvs si multumesc!
Ceea ce ofer eu in natura este: afectiune, ingrijire, educatie, supraveghere etc.

Sustineti ca:
Ah, luati din banii copiilor. Nu e legal asa ceva


Totusi, in momentul in care platesc o factura de curent, gaz sau apa nu e doar pt mine, nu?
E si pt copii, pt ca ei sa beneficieze de apa, curent, caldura.

Facturile nu le platesc doar pt mine, ci pt noi 4.

Iar daca vreodata mi-am cumparat un lucru personal doar pt mine, poate ca nu a fost din pensia copiilor ci din cei 300 de lei trimisi de fratele meu.

Sau exista vreo lege care zice ca nu pot plati facturi cu pensia copiilor atata timp cat o fac ca sa le asigur conditiile?
Tatal are un venit net de 2000 de euro. Stiu ca salarul sotiei nu intra in calcularea pensiei, dar din cate am inteles, cand se face ancheta sociala, se specifica venitul familiei care locuieste in casa respectiva.

Asta inseamna ca in ancheta se va arata ca el si sotia lui, deci familia lui, au un venit lunar de 4000 euro net?

Pe cand eu si copiii avem un venit de 1600pensie+300(de la fratele meu)+alocatiile.

Articolul 529 arata ca: Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti

Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii


Asta nu inseamna ca copiii au drept la 1000 de euro pensie?
Multumesc tuturor pt raspunsuri. Eu ofer copiilor intretinere in natura, ii ingrijesc, ii duc la scoala, le fac de mancare etc. Tatal le ofera intretinere financiara, deci amandoi participam.

Am incercat sa-mi gasesc de lucru part-time, dar nu ma mai angajeaza nimeni cum nu am mai lucrat de 9 ani.

Intrebarea mea ramane: pot copiii obtine o pensie de 1000 de euro (50% din venitul lui) daca tatal pierde procesul?

Fratele meu ne trimite 300 de lei.

Sotia fostului sot lucreaza.In ancheta sociala se va lua in considerare si venitul ei?
Cel mai bine pentru copii ar fi sa stea langa mine in mediul in care s-au obisnuit, ei nu vorbesc germana si nu cunosc pe nimeni acolo.

Copiii ar duce o viata foarte buna in Romania daca tatal ar plati o pensie mare. Am inteles ca va depune la dosar contratul sau de munca cu un salar de 2000 de euro.

Daca pierde procesul pot copiii obtine o pensie de 1000 de euro, adica 50% din venitul lui?

Cu 1000 de euro pensie, copiii nu o sa duca lipsa de nimic in Romania.

El sta in chiria cu sotia lui, eu am apartament propriu.