avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciliu minori in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciliu minori in strainatate

Buna ziua, sunt mama a 3 baieti de 7,8 si 9 ani. Am divortat amiabil de tatal lor acum 4 ani, autoritate parinteasca comuna, domiciliu la mine in Romania.

El lucreaza in Germania de 6 ani, timp in care eu m-am ocupat singura de copii. In urma divortului ne trimite o pensie lunara de 1600 ron si vine in vacante sa ia copiii la domiciliul lui din Romania.

Actual, nu mai este multumit de cum cresc eu copiii, sustine ca nu-i imbrac bine, fara sa inteleaga ca cei 1600 Ron care ii trimite nu sunt suficienti si astfel copiii sunt imbracati mai saracacios.

El sustine ca eu nu am ce sa le ofer copiilor pentru ca eu nu lucrez si ca baietii fiind acum mari trebuie sa stea la tata. El este recasatorit si impreuna cu actuala sotie vrea sa deschida proces de stabilire domiciliu minori la el si la sotia lui in Germania.

Exista sanse ca tatal sa castige procesul, iar eu sa-mi pierd copiii?

Va multumesc pt raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 22:36, 20 Septembrie 2015
Depinde de mai multe aspecte însă având în vedere vârsta copiilor este foarte puțin probabil. Contează și ceea ce vor copii. Se mai iau în considerare condițiile de creștere, locuința, modalitățile de supraveghere etc. Faptul că sunt mai sărăcăcios îmbrăcați nu constituie un motiv valabil pentru luarea copiilor de lângă mama lor și din mediul în care au trăit până în prezent. Se vor analiza mai multe aspecte pentru luarea unei hotărâri.
Va multumesc pt raspuns...si eu sper ca judecatorul sa tina cont de faptul ca baietii au stat cu mine pana in prezent.

Totusi imi este foarte teama, pentru ca minorii sunt baieti, eu nu lucrez si tot ce ofer copiilor ca bunuri sunt cumparate pe banii lui.

El are o situatie buna acolo din cate am inteles, iar sotia lui care si ea lucreaza, il sprijina mult pt acest proces.

Eu nu sunt recasatorita si nu ma sprijina nimeni in cresterea copiilor, de aceea imi este asa frica.
fara sa inteleaga ca cei 1600 Ron care ii trimite nu sunt suficienti


Suficienti pt ce ? Aveti o mare problema daca dvs va intretineti din pensia copiilor. De cat timp nu lucrati, de curand, sunteti in cautarea unui loc de munca ? Nu aveti venituri ?
Ambii parinti datoreaza intretinere copiilor , dvs inteleg ca nu va puteti intretine copiii, nu e totul sa le oferiti bani, conteaza ca au afectiune din partea dvs , ca ii educati, dar daca luati din banii copiilor sa va intretineti si dvs, platiti facturile cu ei, nu e deloc in regula.
Nu mai lucrez de aproximativ 9 ani, initial din cauza sarcinilor, apoi fostul sot a plecat sa lucreze in Germania, iar eu am ramas cu copiii.

Nu pot sa lucrez pentru ca nu am pe nimeni care sa ma ajute cu copiii si nu ar avea cine sa ii duca si sa ii aduca acasa de la scoala.Nu ar avea cine sa stea cu ei pe perioada tuturor vacantelor, tatal vine de obicei o luna iarna si o luna vara, in restul vacantelor eu stau cu ei.

Da, din pensia copiilor platesc si facturi si ma mai ajuta financiar aproape lunar fratele meu cu sume modeste, acesta locuieste departe de noi intr-un alt oras.

Singurele venituri pe care le avem sunt pensia copiilor, alocatiile si sumele trimise de fratele meu ceea ce nu este suficient pt noi 4.





Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2015
3maria3, utilizator
Pai doamna, nu ca as vrea sa fiu rea dar in acest moment binele superior al copiilor nu este alaturi de dumneavoastra. Copii nu mai sunt mici, puteti sa va gasiti macar un job part-time ca sa contribuiti si dumneavoastra la intretinerea lor. Fostul sot nu e silit sa va ingrijreasca si sa va sustina financiar si pe dumneavoastra.
Ar trebui sa va ganditi unde le-ar fi mai bine. Daca tatal in Germania are o situatie buna, iubeste copii si ii doreste acolo ar trebui sa nu va impotriviti ca ei sa plece, le-ar fi mai bine. Ok, mai dificil la inceput dar pe termen lung cu siguranta mai bine. Sunt inca mici, isi pot face prieteni repede si ar avea alt nivel de trai.
Cu dumneavoastra fara servici, tatal are toate sansele sa obtina domiciliul copiilor la el.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara cerere de marire emiliocoresi emiliocoresi Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1.In cazul cererii d emarire a pensiei alimentare se ia in consideratie ca salariu este ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara se plateste din salariul romanesc, sau din salariul nemtesc? MarriNAaa MarriNAaa Buna seara! Am o cunostinta care are doi copii minori si el lucreaza cu contract nemtesc in Germania. Daca sotia lui baga divort in Romania, tatal copiilor va ... (vezi toată discuția)
Daca eu cu sotul locuim in germania si suntem in divort care se desfasoara in romania ... Loredanalina Loredanalina Buna ziua...am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta...Daca eu cu sotul locuim in Germania si suntem in divort care se desfasoara in Romania(amandoi lucrand ... (vezi toată discuția)