In luna aprilie am parcat neregulamentar si mi-a fost ridicat automobilul.
In aceasi zi am fost la centrul de ridicari auto unde am platit taxa de ridicare si am semnat un proces verbal de contatare in fata unui agent. Mi s-a precizat faptul ca proceul verbal cu privire la contraventie, respectiv sanctiunea (amenda si puncte de penalizare) il voi primi in posta.
Eu nu am ridicat de la posta nici o scrisoare recomandata insa in luna septembrie am aflat ca un agent de politie a inmanat procesul verbal unei vecine pe baza semnaturii vecinei. Procesul verbal a fost intocmit la sfarsitul lunii august si a ajuns la mine fara plic, fara data de comunicare, fara semnatura mea. De asemenea, pe procesul verbal e imprimat ceva neinteligibil, scris de mana, foarte sters si direct peste textul formularului tip.
In acest context, eu nu stiu in ce termen pot plati jumatate din amenda, sau in ce termen pot contesta amenda deoarece nu am o data a comunicarii.
1. Care este procedura de comunicare a politiei si unde pot gasi articolele de lege care o reglementeaza?
2. Este legal ca procesul-verbal sa fie inmanat unui vecin? Daca nu, unde pot reclama si in baza carui articol?
3. Cum pot afla daca am de plata intrega amenda sau pot sa platesc doar jumatate?