avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare ridicata de catre vecin
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare ridicata de catre vecin

Buna ziua,

In luna aprilie am parcat neregulamentar si mi-a fost ridicat automobilul.
In aceasi zi am fost la centrul de ridicari auto unde am platit taxa de ridicare si am semnat un proces verbal de contatare in fata unui agent. Mi s-a precizat faptul ca proceul verbal cu privire la contraventie, respectiv sanctiunea (amenda si puncte de penalizare) il voi primi in posta.

Eu nu am ridicat de la posta nici o scrisoare recomandata insa in luna septembrie am aflat ca un agent de politie a inmanat procesul verbal unei vecine pe baza semnaturii vecinei. Procesul verbal a fost intocmit la sfarsitul lunii august si a ajuns la mine fara plic, fara data de comunicare, fara semnatura mea. De asemenea, pe procesul verbal e imprimat ceva neinteligibil, scris de mana, foarte sters si direct peste textul formularului tip.

In acest context, eu nu stiu in ce termen pot plati jumatate din amenda, sau in ce termen pot contesta amenda deoarece nu am o data a comunicarii.

1. Care este procedura de comunicare a politiei si unde pot gasi articolele de lege care o reglementeaza?
2. Este legal ca procesul-verbal sa fie inmanat unui vecin? Daca nu, unde pot reclama si in baza carui articol?
3. Cum pot afla daca am de plata intrega amenda sau pot sa platesc doar jumatate?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2015
cineva123, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:38, 23 Septembrie 2015
Facilitatea achitarii a jumatate din cuantumul amenzii aplicate este de 48 ore de la comunicarea procesului verbal
Daca procesul verbal nu este lizibil,pentru plata si eventuala contestatie in instanta de judecata,este necesar sa contactati emitenul cu solicitarea de eliberare copie PV si dupa procesul verbal de predare al acestuia,
Prin Decizia nr. 10 din 2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit
pentru o comunicare valabilă se impune ca agentului constatator să-i parvină "avizul de primire", care să facă dovada că destinatarul a luat efectiv la cunoştinţă de procesul-verbal de constatare a contravenţiei, neputând fi considerată ca fiind valabilă comunicarea dacă persoana sancţionată nu s-a prezentat la oficiul poştal pentru ridicarea actului. În ipoteza în care persoana sancţionată nu se prezintă în vederea ridicării corespondenţei, agentul constatator trebuie să apeleze la modalitatea tehnică de comunicare prin afişare, cu martori.




Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2015
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta ... Ein Mann Ein Mann Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta si dupa plata amenzii? In comunicare se mentioneaza ca fapta se sanctioneaza cu 435 lei si 2 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nedeclarare date politia locala popescuandrei1 popescuandrei1 Am primit prin posta de la politia locala un proces verbal prin care mi se comunica ca nu am respectat obligatia de a comunica datele de identificare ale ... (vezi toată discuția)
Se face contestatie la contraventia de parcare neregulamentara ? ionuca ionuca Va rog sa-mi spuneti ce sanse sunt daca fac contestatie la o contraventie la care nu am fost de fata (zic ei filmata cu mijloace tehnice omologate) privind ... (vezi toată discuția)