avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta ...

Comunicarea pentru parcarea neregulamentara se poate contesta si dupa plata amenzii?

In comunicare se mentioneaza ca fapta se sanctioneaza cu 435 lei si 2 puncte de penalizare si ca pentru intocmirea procesului verbal de contraventie trebuie sa ma prezint in termen de 5 zile la sediul Politiei locale, altfel proprietarul va fi sanctionat cu 9-20 puncte de amenda conform art.102, aliniat 1 pc.14, din OUG195/2002:. "nerespectarea de către proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul a obligației de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliției rutiere sau poliției locale, după caz, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, prevăzute la art. 39;"

Daca eu nu primeam aceasta comunicare infipta in parbriz datorita vantului sa zicem de ce sa fiu sanctionat? Cum pot dovedi ei ( Politia Locala) ca a fost inmanata comunicarea ?

Contraventia se plateste jumatate din minim , adica jumatate din 290 lei sau din suma mentionata in comunicare/proces verbal in termen de 15 zile de la emiterea ei ?

Daca masina a fost parcata intr-un refugiu/parcare, unde toate masinile erau parcate oblic pe sensul de mers se poate face contestarea acesteia la judecatorie si ce sanse sunt ?

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2023
Ein Mann, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 15:26, 27 Octombrie 2023
Comunicarile nu sunt contestabile, doar procesele verbale de contraventie.
Procedura de comunicare este prevazuta de OG 2/2001.
[ link extern ]

Amenda pentru contraventia de stationare neregulamentara se sanctioneaza la minim cu 4 puncte amenda, si se poate plati la jumatate in 15 zile.. 1 pct amenda inca mai e 145 RON

Contraventia de necomunicare de la "art.102, aliniat 1 pc.14, din OUG195/2002:. "nerespectarea de către proprietarul sau deținătorul mandatat al unui vehicul a obligației de a comunica, în termenul indicat în cuprinsul solicitării poliției rutiere sau poliției locale, după caz, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, prevăzute la art. 39;" nu beneficiaza de plata la jumatate.

Contestarea o puteti face oricum, numai sa aveti probe.
Multumesc pentru raspunsul dvs. rapid.
Inca o clarificare , va rog. Se achita jumatate din minimul legal al amenzii pentru parcare neregulamentara in valoare de 290 lei sau jumatate din suma stabilita de agentul constatator in comunicare/ proces verbal , respectiv 435 lei ?
V-am dat deja raspunsul. Il regasiti si in OG 2/2001.
"Amenda pentru contraventia de stationare neregulamentara se sanctioneaza la minim cu 4 puncte amenda, si se poate plati la jumatate in 15 zile.. 1 pct amenda inca mai e 145 RON "
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2023
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum amenda parcare politia locala Cozmin123 Cozmin123 Buna ziua! Astazi am gasit in parbrizul autoturismului personal o comunicare de la politia locala sector 1 Bucuresti prin care am fost instiintat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Parcare pe sens unic mada2113 mada2113 Am parcat pe o strada cu sens unic ,pe partea stanga unde era permis.Problema este ca , pe strada aceea era si o intersectie,iar eu am parcat dupa intersesctie ... (vezi toată discuția)
Am primit o comunicare în parbrizul mașinii de la poliția ... Silviu Berculeanu Silviu Berculeanu Am primit o comunicare în parbrizul mașinii de la poliția locală sector 1 București prin care spune că mașina a fost depistată staționând ... (vezi toată discuția)