avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate flipu2k

Activitate flipu2k

OK, dar din moment ce apartamentul este scos la licitatie, data acesteia si pretul de pornire sunt stabilite, este ceva ce ma poate impiedica sa particip si sa cumpar la pretul de 50%? Bineinteles daca ma inscriu dinainte si platesc cautiunea de 10%.
Imi cer scuze, nu am dat destule informatii initial.

Dosarul este deschis in iarna lui 2014, deci ar trebui sa fie pe legea noua. Ambele paragrafe le-am gasit in Codul de procedura civila republicat (aprilie 2015), descarcat de aici: www.avocatnet.ro/content/art... .

In plus executorul sustine varianta cu 75%. Posibil sa aiba motive sa ma descurajeze si sa amane vanzarea?

Multumesc
Buna ziua,

Am cautat discutii vechi pe forum, am citit si legea, dar inca mi-e neclara o situatie cu care am de-a face. Apartamentul unor rude e la vanzare prin licitatie (a 3-a sau a 4-a), dar pana acum nu s-a prezentat nimeni. Noi am fi interesati sa-l cumparam pentru a-i ajuta pe ei.

Pretul de incepere/pornire a actualei licitatii este de 50% din pretul primei licitatii, care ar fi un pret bun fata de media pietei si ni l-am putea permite. Am discutat cu executorul care sustine ca banca nu va vinde sub 75% din pretul primei licitatii (pret destul de mare care ne-ar iesi din buget).


In lege am gasit urmatorul lucru:
"Creditorii urmaritori sau intervenienti nu pot sa adjudece bunurile oferite spre vanzare la o valoare mai mica de 75% din pretul de pornire a primei licitatii."

iar in alt loc:
"(9) Daca nu se ofera nici pretul minim prevazut la alin. (8), licitatia se va amana la un alt termen, pentru care se vor indeplini din nou formalitatile de publicitate prevazute de art. 762. La acest termen, care nu poate fi mai lung de 20 de zile de la data primei licitatii, licitatia va incepe de la 50% din pretul initial prevazut in publicatii sau anunturi. Daca nu se va obtine nici acest pret, bunurile vor fi vandute, la acelasi termen, la cel mai mare pret oferit, chiar si atunci cand la licitatie s-a prezentat un singur ofertant.
(10) In toate cazurile, la pret egal, va fi preferat cel care are un drept de preemptiune asupra bunului urmarit. "


Din ce inteleg eu as putea cumpara apartamentul la 50% din valoarea primei licitatii, dar de ce executorul sustine contrariul?

Multumesc!