avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate gica_ungureanu

Activitate gica_ungureanu

Răspuns la discuția GRUPA A II-a DE MUNCĂ
Mulțumesc. Nu înțeleg de ce dacă toți am lucrat în același loc de muncă, loc prevăzut în legislație cu gr 2, nu a fost trecuta la toți în CM!

POPA GHEORGHE a scris:

Este dreptul dvs. sa solicitati instantei sa aprobe proba cu martori.
Cred insa ca instanta de judecata va dispune efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea protectia muncii cu obiectiv pentru expert: daca legal, puteti beneficia de grupa de munca.
Expertul va solicita firmei unde ati fost angajat sa prezinte documentele intocmite care sa ateste incadrarea personalului propriu in grupa de munca conform legislatiei in vigoare pentru perioada aflata in discutie.
O conditie pentru a fi mentionata grupa de munca in carnetul de munca este ca dvs. sa fi fost nominalizat, anual (pentru perioada aflata in discutie) prin document intern al angajatorului ca beneficiar de grupa de munca.

Dacă am colegi cu care am lucrat în același loc de muncă și ei au grupa a II-a, iar eu nu, pentru că nu a fost trecută în CM, îi pot lua ca martori în instanță pentru a obține și eu grupa? Nu știu de ce a fost omisă din Cartea de Muncă
Nu sunt avocat. Am întrebat pe net și la Barou, dar răspunsul a fost neprofesional și de neînțeles. Pe site-ul barourilor nu găsești un ghid financiar pentru avocați.
Deși sunt pe „Avocat.net”, nu am văzut ce formulare financiare trebuie să depună un cabinet individual de avocat. La Barou nici nu poți întreba. Văd că spuneți numai despre societăți comerciale. Ați ajuta și pe avocați dacă, în cazul în care știți, le-ați arăta formularele pe acest site.
Răspuns la discuția arhivare ștate salarii
CENTRALA DE CONSTRUCȚII MONTAJ BUCUREȘTI (în 1992 se pare că s-a închis)
UNDE SE POATE ÎNCADRA CABINETUL INDIVIDUAL DE AVOCAT ? PFA (Persoană Fizică Autorizată), SRL, SA, sau unde este încadrat de ANAF? (ANAF NU POATE FI ÎNTREBAT pe internet)#-o
Indemnizația de concediu medical se folosește la calculul pensiei?
Există vreo lege care să oblige o societate să arhiveze ștatele da salarii?. Cum poți găsi arhiva unei intreprinderi desființată (ori privatizată) imediat după 1990?
Discuție Pensie
Un avocat cu cabinet individual trebuie să cotizeze și la Casa Națională de Pensii, sau numai la barou? De unde v-a primi pensia?
Un avocat cu propriu cabinet individual trebuie să cotizeze pentru sănătate (pentru Casa Națională de Sănătate)?
Ce declarații fiscale trebuie să depun dacă am un Cabinet de individual de avocat?