Am achizitionat cu ceva timp in urma un autoturism cu o capacitate cilindrica mare (peste 3000 cmc) si in afara unei facturi fiscale intre vanzator si mine nu am perfectat alte acte. Masina a fost radiata fiscal de catre vanzator dar eu nu am inregistrat-o fiscal inca.
Am circulat cu ea doar atata timp cat impozitu fusese achitat de catre vanzator si ulterior nu am mai folosit-o.
Sunt obligat sa o inregistrez fiscal chiar daca nu o mai utilizez? Daca da, voi plati retroactiv impozitul aferent de la momentul emiterii facturii de catre vanzator?
Va multumesc foarte mult pentru clarificari, m-ar ajuta sa stiu cum as putea rezolva situatia acestui autoturism astfel incat sa nu ma trezesc cu restante de plata.
Ma intereseaza sa deschid o mica afacere de prelucrare a legumelor si fructelor si, printre altele, as fi vrut ca din fructe sa pot produce si bauturi fermentate (asa cum este cidru).
Cautand pe internet am gasit diverse informatii privind reglementarile acestui tip de activitate - ordinul MADR, MS si ANPC, ordin nr. 474/426/137. In acelasi timp, am gasit si articole care spun ca nu ar fi legal sa produci in Romania cidru...
Ma puteti lamuri, va rog? care sunt prevederile legale care trebuie respectate pentru o astfel de activitate?
Va multumesc!