avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Activitate doruleonte

Activitate doruleonte

Multumesc pentru raspuns, dar in O.G. 92/2003 se spune foarte clar ce cupride certificatul fiscal ,si nu este prevazuta nicio situatie pentru care certificatul fiscal nu se elibereaza in 2 zile lucratoare:
(2) Certificatul de atestare fiscală se eliberează pe baza datelor cuprinse în evidenţa pe plătitor a organului fiscal competent şi cuprinde creanţele fiscale exigibile, existente în sold în prima zi a lunii următoare depunerii cererii.

Cat priveste intentiile functionarei, avand in vedere ca mi-a spus ca eliberarea certificatului poate sa dureze si 30 de zile, ca mai au si altceva de facut, convingerea mea este foarte clara...
Buna ziua,

SPFL Ploiesti a refuzat sa elibereze un certificat de atestare fiscala motivand:
" Intrucat in evidentele noastre domiciliul dumneavoastra este situat la alta adresa decat cea la care aveti proprietatea si in lipsa depunerii declaratiilor in acest sens, situatia fiscala nu era clara, fapt pentru care nu vi se putea elibera un certificat care sa ateste situatia de fapt, reala a sumelor datorate bugetului local."

Consider ca O.G. 92/2003, privind Codul de Procedura Fiscala este foarte clara si nu lasa loc la astfel de interpretari care pot genera abuzuri (sunt convins ca functionara astepta o atentie) si intarzieri contribuabililor care solicita certificate de atestare fiscala.

Astept cu interes opinia dumneavoastra referitoare la acest caz

Multumesc