avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Refuzul SPFL Ploiesti de a elibera certificat de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Refuzul SPFL Ploiesti de a elibera certificat de atestare fiscala pentru cadastru

Buna ziua,

SPFL Ploiesti a refuzat sa elibereze un certificat de atestare fiscala motivand:
" Intrucat in evidentele noastre domiciliul dumneavoastra este situat la alta adresa decat cea la care aveti proprietatea si in lipsa depunerii declaratiilor in acest sens, situatia fiscala nu era clara, fapt pentru care nu vi se putea elibera un certificat care sa ateste situatia de fapt, reala a sumelor datorate bugetului local."

Consider ca O.G. 92/2003, privind Codul de Procedura Fiscala este foarte clara si nu lasa loc la astfel de interpretari care pot genera abuzuri (sunt convins ca functionara astepta o atentie) si intarzieri contribuabililor care solicita certificate de atestare fiscala.

Astept cu interes opinia dumneavoastra referitoare la acest caz

Multumesc


Cel mai recent răspuns: doruleonte , utilizator 10:34, 15 Octombrie 2015
Nu cred ca asteapta o atentie, cred ca asteapta sa va majoreze impozitul (daca aveti domiciliul la alta adresa decat cea unde se afla proprietatea pentru care solicitati certificat de atestare fiscala, cei de la finante banuiesc ca mai aveti o proprietate si va puteti incadra in prevederile Codului Fiscal privind majorarea cu 65% a celei de-a doua proprietati in afara celei de domiciliu). Intrucat in orice certificat de atestare fiscala, inclusiv cel pentru efectuarea cadastrului, trebuie mentionate creantele catre bugetul local, pana nu va lamuriti cu ei daca aveti doua case sau una singura, n-au cum sa va completeze certificatul fiscal care va trebuie.
Multumesc pentru raspuns, dar in O.G. 92/2003 se spune foarte clar ce cupride certificatul fiscal ,si nu este prevazuta nicio situatie pentru care certificatul fiscal nu se elibereaza in 2 zile lucratoare:
(2) Certificatul de atestare fiscală se eliberează pe baza datelor cuprinse în evidenţa pe plătitor a organului fiscal competent şi cuprinde creanţele fiscale exigibile, existente în sold în prima zi a lunii următoare depunerii cererii.

Cat priveste intentiile functionarei, avand in vedere ca mi-a spus ca eliberarea certificatului poate sa dureze si 30 de zile, ca mai au si altceva de facut, convingerea mea este foarte clara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari aduse codului fiscal prin og 30 din 31 august 2011 valiflo valiflo Am gasit pe un site urmatoarea interpretare in legatura cu OG30: \"Incepand cu data de 17 Septembrie 2011, NU mai este necesar prezentarea CERTIFICATULUI DE ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal ContSters4579 ContSters4579 ...as dori sa va dati cu parerea in legatura cu valabilitatea certificatului fiscal emis in vederea instrainarii unui imobil...codul fiscal precizeaza ... (vezi toată discuția)
Certificate fiscale cosminia cosminia exista vreo lege prin care se interzice eliberarea de certificate fiscale cu debite? (vezi toată discuția)