In urma cu aproximativ o luna de zile am inchiriat un apartament in judetul Iasi de la un asa zis consultant imobiliar care lucra pe cont propriu.
Am inchiriat un apartament cu 2 camere la pretul de 800lei pe luna.
Am platit astfel, 800 lei chiria+ 800lei garantia +400 de lei comisionul agentului, fiind jumatate din totalul chiriei.
Astazi am aflat de pe 2 grupuri de pe facebook ca acesta este un sarlatan, ca acel apartament inchiriat de noi este, defapt, inchiriat la inca 4 persoane, toate avand acelasi tip de contract.
In momentul in care am intocmit contractul, l-am intrebat de ce il facem la el acasa si nu la notar; explicatia a fost : "cel de la notar e cu executare silita, asta facut de mine e cu executare judecatoreasca. ca sa il facem la notar,ar trebui sa maresc chiria ptr ca se platesc anumite impozite la stat si e mai bine sa il facem asa".
Trebuia, conform contractului, sa ne mutam dupa data de 22.09.2015. Am spus ca ne vom muta pe 26.09.2015 .. De atunci pana astazi ne-a indus tot felul de motive pentru care nu ne-am putea muta inca si intr-un final a ramas pe duminica, 4.10.2015 la ora 12:00. Am inteles ca mai are circa 6 plangeri la politie.
Ce ar trebui sa fac ptr a recupera banii? Suntem studente si avem nevoie de acei bani ptr a cauta un nou apartament...