avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Frauda, inselaciune, inchiriere apartament
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Frauda, inselaciune, inchiriere apartament

Buna ziua

In urma cu aproximativ o luna de zile am inchiriat un apartament in judetul Iasi de la un asa zis consultant imobiliar care lucra pe cont propriu.
Am inchiriat un apartament cu 2 camere la pretul de 800lei pe luna.
Am platit astfel, 800 lei chiria+ 800lei garantia +400 de lei comisionul agentului, fiind jumatate din totalul chiriei.
Astazi am aflat de pe 2 grupuri de pe facebook ca acesta este un sarlatan, ca acel apartament inchiriat de noi este, defapt, inchiriat la inca 4 persoane, toate avand acelasi tip de contract.
In momentul in care am intocmit contractul, l-am intrebat de ce il facem la el acasa si nu la notar; explicatia a fost : "cel de la notar e cu executare silita, asta facut de mine e cu executare judecatoreasca. ca sa il facem la notar,ar trebui sa maresc chiria ptr ca se platesc anumite impozite la stat si e mai bine sa il facem asa".
Trebuia, conform contractului, sa ne mutam dupa data de 22.09.2015. Am spus ca ne vom muta pe 26.09.2015 .. De atunci pana astazi ne-a indus tot felul de motive pentru care nu ne-am putea muta inca si intr-un final a ramas pe duminica, 4.10.2015 la ora 12:00. Am inteles ca mai are circa 6 plangeri la politie.
Ce ar trebui sa fac ptr a recupera banii? Suntem studente si avem nevoie de acei bani ptr a cauta un nou apartament...
Faceti plangere la politie.
Puteti formula plangere penala ptr.infractiune de inselaciune prev.si pedepsita de art.244 NCP,va constituiti parte civila in procesul penal cu sumele platite.Oricum, va fi de durata,va puteti impaca daca va restituie banii,impacarea inlatura raspunderea penala,asa va puteti recupera mai repede banii.
In cazul infractiunii de inselaciune, poate opera Împăcarea partilor, care inlatura raspunderea penala.





Art. 159. - (1) Împăcarea poate interveni în cazul în care punerea în mişcare a acţiunii penale s-a făcut din oficiu, dacă legea o prevede în mod expres.

(2) Împăcarea înlătură răspunderea penală şi stinge acţiunea civilă.
(3) Împăcarea produce efecte numai cu privire la persoanele între care a intervenit şi dacă are loc până la citirea actului de sesizare a instanţei.

(4) Pentru persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu, împăcarea se face numai de reprezentanţii lor legali, iar persoanele cu capacitate de exerciţiu restrânsă se pot împăca cu încuviinţarea persoanelor prevăzute de lege.

(5) În cazul persoanei juridice, împăcarea se realizează de reprezentantul său legal sau convenţional ori de către persoana desemnată în locul acestuia. Împăcarea intervenită între persoana juridică ce a săvârşit infracţiunea şi persoana vătămată nu produce efecte faţă de persoanele fizice care au participat la comiterea aceleiaşi fapte.

(6) În cazul în care infracţiunea este săvârşită de reprezentantul persoanei juridice vătămate, dispoziţiile art. 158 alin. (4) se aplică în mod corespunzător.


Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune si fals-impacare mezgageza mezgageza am comis 4 infractiuni de inselaciune (4 persoane vatamate) si un fals.ca sa fiu cat mai credibil pentru banii primiti am dat o chitanta falsificata (am ... (vezi toată discuția)
Impacarea proces penal dumutaadrianred dumutaadrianred Partea vatamata doreste impacarea, dar aceasta este in alta tara. Ce modalitati exista in acest caz sa poata arata instantei ca impacarea a avut loc. Multumesc (vezi toată discuția)
ÎnȘelĂciune viktorV viktorV Pentru infracțiunea de ÎNȘELĂCIUNE, acțiunea penală, se pune în mișcare la plângerea prealabilă, formulată și depusă în termen de 3 luni, de la ... (vezi toată discuția)