Va multumesc de raspuns dar eu tot nu sunt lamurita daca mi se poate impune in instanta
sa renunt la partea in natura adica 1/2 din mostenire in schimbul unei sulte.
Buna seara.
Va rog sa ma ajutati intr-o problema de mostenire.In urma decesului parintilor s-a facut succesiune la notar extratabular deorece nu era intabulat nimic din proprietate.
In urma succesiunii am deschis discutie cu fratele in vederea impartirii bunurilor ( componenta acestora sunt o casa , o bucatarie de vara si anexe gospodaresti plus pamant practic o gospodarie la tara dar buna) .Dupa decesul mamei caci dansa a
decedat ultima sa mutat acolo si nu vrea sa ne impartim dupa cum este certificatul de mostenitor 1/2 pentru fiecare.Intrbarea mea este daca se poate sa fiu obligata
sa cedau partea mea lui in schimbul unei sulte?Eu doresc sa pot folosi bunurile ce mi se cuvin in urma mostenirii.Va multumesc.
Buna ziua
Am o nelamurire, am facut succesiunea dupa decesul parintilor fiind doi frati.
Succesiunea este facuta la notar(extra tabular deorece proprietatea nu a fost
intabulata) revenindune 1/2 din masa succesorala.Dupa aceasta l-am abordat pe fratele meu pentru a stabili ce i se cuvine fiecaruia din gospodarie plus pamantul,
neajungand cu el la nici un rezultat el mutanduse la casa parinteasca neavand loc de munca.Tot timpul spunandu-mi ca el trebuie sa ramana acasa fiind baiat (in timpul vietii parintilor toate problemele lor fiind ale mele pe el neinteresandul nimic ca au nevoie de ajutor,ca sunt bolnavi).Va rog sa-mi spuneti ce cale trebuie urmata pentru a face partaj? Se poate sa fiu inlaturata de la parte in natura,si sa i-se dea lui dat faptului ca s-a mutat acolo?
Va multumesc pentru ajutor.