Buna ziua
Am o nelamurire, am facut succesiunea dupa decesul parintilor fiind doi frati.
Succesiunea este facuta la notar(extra tabular deorece proprietatea nu a fost
intabulata) revenindune 1/2 din masa succesorala.Dupa aceasta l-am abordat pe fratele meu pentru a stabili ce i se cuvine fiecaruia din gospodarie plus pamantul,
neajungand cu el la nici un rezultat el mutanduse la casa parinteasca neavand loc de munca.Tot timpul spunandu-mi ca el trebuie sa ramana acasa fiind baiat (in timpul vietii parintilor toate problemele lor fiind ale mele pe el neinteresandul nimic ca au nevoie de ajutor,ca sunt bolnavi).Va rog sa-mi spuneti ce cale trebuie urmata pentru a face partaj? Se poate sa fiu inlaturata de la parte in natura,si sa i-se dea lui dat faptului ca s-a mutat acolo?
Va multumesc pentru ajutor.
buna seara. am si eu o problema asemanatoare. dupa moartea tatalui,la vreo 4 ani ,am mers cu mama la notar,eu si sora mea. mentionez ca suntem doua surori. am facut o declaratie prin care i am cedat,amandoua,mamei partea noastra. am inteles ca n am facut bine. v as ruga sa ne spuneti cum putem face sa ne luam partile la loc,ca dupa moartea mamei sa avem dreptul doar noi doua la mostenire. va multumesc!
Buna dimineata.
pt dna Lucia Bughe : puteti face iesirea din indiviziune . si dvs aveti dreptul sa locuiti in imobil, daca doriti . avand in vedere relatiile probabil tensionate dintre dvs si frate, v-as recomanda sa solicitati in instanta iesirea din indiviziune .
desigur, exista si solutia medierii, in cazul in care si fratele este de acord.
pt dna badilamioara: din pacate, nu aveti ce sa faceti. banuiesc ca nu v-a constrans nimeni sa faceti acel partaj la notar, astfel incat actul de partaj este perfect valabil iar mama dvs este unic proprietar.
trebuia sa va interesati inainte #-o