avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesorale

Buna ziua
Am o nelamurire, am facut succesiunea dupa decesul parintilor fiind doi frati.
Succesiunea este facuta la notar(extra tabular deorece proprietatea nu a fost
intabulata) revenindune 1/2 din masa succesorala.Dupa aceasta l-am abordat pe fratele meu pentru a stabili ce i se cuvine fiecaruia din gospodarie plus pamantul,
neajungand cu el la nici un rezultat el mutanduse la casa parinteasca neavand loc de munca.Tot timpul spunandu-mi ca el trebuie sa ramana acasa fiind baiat (in timpul vietii parintilor toate problemele lor fiind ale mele pe el neinteresandul nimic ca au nevoie de ajutor,ca sunt bolnavi).Va rog sa-mi spuneti ce cale trebuie urmata pentru a face partaj? Se poate sa fiu inlaturata de la parte in natura,si sa i-se dea lui dat faptului ca s-a mutat acolo?
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:48, 5 Octombrie 2015
buna seara. am si eu o problema asemanatoare. dupa moartea tatalui,la vreo 4 ani ,am mers cu mama la notar,eu si sora mea. mentionez ca suntem doua surori. am facut o declaratie prin care i am cedat,amandoua,mamei partea noastra. am inteles ca n am facut bine. v as ruga sa ne spuneti cum putem face sa ne luam partile la loc,ca dupa moartea mamei sa avem dreptul doar noi doua la mostenire. va multumesc!
Buna dimineata.
pt dna Lucia Bughe : puteti face iesirea din indiviziune . si dvs aveti dreptul sa locuiti in imobil, daca doriti . avand in vedere relatiile probabil tensionate dintre dvs si frate, v-as recomanda sa solicitati in instanta iesirea din indiviziune .
desigur, exista si solutia medierii, in cazul in care si fratele este de acord.

pt dna badilamioara: din pacate, nu aveti ce sa faceti. banuiesc ca nu v-a constrans nimeni sa faceti acel partaj la notar, astfel incat actul de partaj este perfect valabil iar mama dvs este unic proprietar.
trebuia sa va interesati inainte #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate certificat de mostenitor Lilic68 Lilic68 Mama mea a avut un frate care a murit in anul 2005. Precizez ca parintii lor sunt decedati din anul 1996 iar fratele mamei nu avut copii. Dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Mama dorește să am grijă de ea și să rămân în casa părintească. doresc să îmi despăgubesc cei trei frați, dar unul dintre ei nu acceptă bani pentru partea lui, cum îl pot obliga? Desy99 Desy99 Suntem 4 frati si mama. Tatal a murit acu 10 ani. Avem fiecare certoficat de mostenitor cu cota din casa ce ne revine fiecaruia. Acum mama vrea sa raman eu in ... (vezi toată discuția)
Drept la casa batraneasca dupa 20 de ani??? vulpitza_mik vulpitza_mik Buna ziua. Ca de fiecare data apelez la voi pt k mi ati fost de mare ajutor. Problema este urmatoarea: parintii mamei mele au murit acum aproximativ 20 de ani. ... (vezi toată discuția)