Asa am zis si eu,
instanta de fond in toate dosarele cu acelasi obiect, parti a dispus ca SC B SRL are calitate procesuala pentru a formula plangerea insa o instanta de apel intr-un dosar a dispus ca Asocierea SC A SRL- SC B SRL trebuia sa formuleze plangerea si nu SC B SRL, motiv pentru care a admis apelul intimatei:">.
de aceea am nevoie de parari pentru a formula aparari in celelalte dosare.
prin acordul de asociere, partile si-au impartit responsabilitatile, in sensul ca de lucrarea ce a facut obiectul contraventiei, se ocupa exclusiv SC B SRL.
Ati avut dreptate, actiunea a fost respinsa din doua aspecte.
1 neatingerea pragului la data pronuntari si faptul ca am demonstrat ca avem capacitate financiara.
Buna ziua,
am urmatoarea situatie, si nu stiu cum sa procedez
O autoritate locala sanctioneaza o asociere constituita in baza unui acord de asociere, deci fara personalitate juridica.
La datele de identificare ale contravenientului, agentul constatator mentioneaza Asocierea SC A SRL- SC B SRL cu restul de date ale SC B SRL.(CUI, J...,reprezentant).
Procesul verbal este comunicat catre SC B SRL ( pe plic scris SC B SRL si adresa sediului societati B.
Intrebarea este cine formuleaza plangerea contraventionala?
Multumesc
Multumesc,
Instanta verifica pragul creantei de la data introduceri cereri sau de la data pronuntari?
Multumesc mult, pentru raspuns
Eu am calitatea de debitor, atat prin contestatia fata de cererea creditorului, am aratat cu documente contabile ca nu ma aflu intr-o stare de insolventa asa cum o indica creditorul, mai mult faptul ca am achitat toata suma datorata mai putin penalitatile, eu sper ca instanta sa respinga cererea creditorului.
Dar, nu stiu daca instanta va analizeaza creanta la data intorduceri cereri sau data cand se pronunta, pentru ca la data introduceri cereri cuantumul penalitatilor a fost de 51 000 lei iar intre timp ele au fost reduse de creditoare la 38 000 lei?
Buna ziua,
SC x SRL in calitate de creditor solicita dechiderea proceduri de insolventa(legea 85/2014) fata de SC Y SRL in calitate de debitor.
Creanta in cuantum de 500 000 lei provine din neachitarea unei facturi, contractual au fost prevazute si penalitati de 0,05% pe zi, astfel creditorul formuleaza cererea fata de creanta de 500 000 lei -debit si 51 000 lei -penalitati.
La primul termen de judecata, creditorul depune cerere de precizare privind cuantumul penalitatilor in sensul ca se reduc la 38 000 lei si solicita un termen de judecata pentru solutionarea litigiului pe cale amiabila, aratand ca a fost achitat din debit 300 000 lei.
Intre primul termen si cel de-al doilea termen debitorul achita si diferenta de 200 000 lei dar nu achita penalitatile in cuantum de 38 000 lei.
Credeti ca instanta va respinge cererea creditorului ca ramasa fara obiect iar cu privire la penalitati sa aprecieze ca nu ating pragul de 40 000 lei?
Sau faptul ca factura cu privire la cuantumul de 38 000 lei reprezentand penalitati a fost comunicata debitoarei dupa formularea cereri de deschidere a proceduri insolventei, astfel ca ea nu putea fi scadenta la data introduceri cereri?
Multumesc