avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate carmen2016

Activitate carmen2016

Am primit coletul. Am platit TVA de 24% #-o

Desi pe colet si ambalaje scria clar "Dietary Supplement" (Supliment Alimentar), cota de 9% T.V.A. se aplica doar daca suplimentul comandat este pe lista de suplimente notificate la:

-- IBA Bucuresti (INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE) - [ link extern ]

-- Ministerul Sanatatii - SUPLIMENTELE ALIMENTARE care contin numai vitamine si minerale se notifica la Ministerul Sanatatii - [ link extern ] /

Poti face notificare doar daca esti producator intern sau importator (Analiza dosar IBA Bucuresti: 290 LEI).
Daca esti consumator si comanzi un supliment alimentar din SUA, platesti 24% T.V.A. X-(

Valoarea coletului(inclusiv transport) a fost sub 150 de euro; macar n-am mai platit si taxe vamale. :(
Multumesc pentru raspuns!

Dupa ce primesc coletul, o sa postez ce cota de TVA am platit (9% sau 24%) pentru suplimente alimentare(nootropice) comandate online din SUA.
Multumesc frumos pentru raspuns. Sper sa se incadreze la 9% T.V.A.
Ce inseamna sa fac o adresa scrisa la Vama...?
Importurile din SUA (site-uri online) de suplimente alimentare care sunt clasificate de cei care le vand ca nootropice vor fi impozitate cu 9% in vama sau 24%? Sau nu vor fi aprobate deloc pentru intrarea in tara?

de ex: [ link extern ] /
Este descris ca: "a powerful blend of Key Natural Ingredients"
Pe flacon/eticheta scrie clar: Dietary Supplement - Supliment alimentar

Multumesc anticipat !