Va multumesc pentru raspuns.
Daca infiintez un PFA voi fi in masura sa declar veniturile obtinute din strainatate, cu posibilitatea de a plati pa anii anteriori? De asemenea la PFA va trebui sa eliberez chitanta, desi desfasor activitatea online, nu face to face si nu se incheie niciun contract?
Buna seara,
De cateva luni caut raspuns la o intrebare, si nimeni nu ma poate ajuta. Am intrebat contabili, experti dar toti mi-au dat un raspuns mia vag.
Eu sunt designer grafic de de cativa ani buni, toti asa zisi clienti, sunt din statele unite. Plata pe fiecare design in sine o primesc pe Paypal.
Nu se incheie niciun contract cu niciun client. Banii din PayPal vin transferati intr-un cont bancar romanesc la Raiffaisen, doar in momentul in care
vreau eu sa fac asta.
Pana acum vreo 2 luni, nu stiam ca venitul din PayPal, se poate declara, adica nu stiam ca exista vreo modalitate.
Intamplator am gasit pe net ca se poate prin declaratia 201. Problema e urmatoarea, din cate am vazut...
Venitul se declara pe anul precedent, dar contul meu bancar este din anul 2013, ceea ce inseamna ca eu trebuia sa declar venitul pe 2013, in anul 2014..
si asa mai departe..
Cum nu am stiut pana acum recent, n-am facut asta si trebuia sa declar si venitul pe 2013, si pe 2014.
Cum se poate sa platesc si pe anii astia, cu penalizari ma gandesc, dar sa fie totul ok, si sa platesc de acum incolo ? Daca se poate prin declaratia 201, trebuie sa atasez anexe aferente (Extras de cont) de la card sau si de la payPal (pe PayPal incasez si alti bani nu doar din aceasta activitate, de ex, imi trimite un prieten).
V-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta sau indruma.
Stima!