avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 201?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 201?

Buna seara,
De cateva luni caut raspuns la o intrebare, si nimeni nu ma poate ajuta. Am intrebat contabili, experti dar toti mi-au dat un raspuns mia vag.

Eu sunt designer grafic de de cativa ani buni, toti asa zisi clienti, sunt din statele unite. Plata pe fiecare design in sine o primesc pe Paypal.

Nu se incheie niciun contract cu niciun client. Banii din PayPal vin transferati intr-un cont bancar romanesc la Raiffaisen, doar in momentul in care
vreau eu sa fac asta.

Pana acum vreo 2 luni, nu stiam ca venitul din PayPal, se poate declara, adica nu stiam ca exista vreo modalitate.

Intamplator am gasit pe net ca se poate prin declaratia 201. Problema e urmatoarea, din cate am vazut...

Venitul se declara pe anul precedent, dar contul meu bancar este din anul 2013, ceea ce inseamna ca eu trebuia sa declar venitul pe 2013, in anul 2014..
si asa mai departe..


Cum nu am stiut pana acum recent, n-am facut asta si trebuia sa declar si venitul pe 2013, si pe 2014.
Cum se poate sa platesc si pe anii astia, cu penalizari ma gandesc, dar sa fie totul ok, si sa platesc de acum incolo ? Daca se poate prin declaratia 201, trebuie sa atasez anexe aferente (Extras de cont) de la card sau si de la payPal (pe PayPal incasez si alti bani nu doar din aceasta activitate, de ex, imi trimite un prieten).

V-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta sau indruma.

Stima!
Cel mai recent răspuns: ispires , utilizator 22:44, 8 Octombrie 2015
Buna seara. Se face o declaratie rectificativa pentru anii respectivi. Tot ceea ce incasati ca venituri indiferent daca sunteti pfa sau persoana fizica trebuie declarate la fisc si eventual aveti de platit taxe catre stat. daca aveti activitati din afara tarii este musai sa le declarati si sa pastrati actele deoarece daca se face un control trebuie sa declarati provenienta veniturilor. (sa nu va sperii dar unele se incadreaza la spalare de bani). Ceea ce trebuie sa faceti dupa cum am spus este sa declarati intocmai veniturile si cum le obtineti. Daca aveti acea activitate in Romania trebuie incadrata sub o forma legal daca este continua (si asa este la dumneavoastra) pentru a beneficia si de serviciile statului in materie fiscala etc. Mai sunt si contributii la pensie si sanatate. Cea mai simpla functiune juridica este PFA si va ofera toate actele necesare pentru o colaborare continua.
Va multumesc pentru raspuns.

Daca infiintez un PFA voi fi in masura sa declar veniturile obtinute din strainatate, cu posibilitatea de a plati pa anii anteriori? De asemenea la PFA va trebui sa eliberez chitanta, desi desfasor activitatea online, nu face to face si nu se incheie niciun contract?
Nu se mai emit chitante de mult. Chitantele se emit la incasari in numerar. PFA-ul emite facturi (si in format electronic) pe numele persoanelor respective chiar daca nu aveti contract si declarati veniturile lunar (cand aveti) la stat deoarece este o activitate externa EU si trebuie anuntata. daca era cu firme din EU trebuia sa va inscrieti (300 RON) in registrul intracomunitarilor care au alte tipuri de declaratii. In cazul dumneavoastra trebuie sa obtineti de la clientii respectivi un numar social gen ( serie numar buletin) si sa pastrati evidenta pentru eventuale controale. De asemenea dumneavoastra trebuie sa va inscrieti in evidentele SUA cu numar ITIN (verificati)( mai nou este si ETIN www.irs.gov ) si sa declarati veniturile realizate si dupa un an primiti si scutiri de taxe inapoiate in contul dumneavoastra. Pentru mai multe detalii scrieti-mi un mesaj. E alegerea dumneavoastra daca accepta sau nu clientii dar legile tarii cat si cele SUA trebuiesc respectate pentru a nu avea neplaceri.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
ispires, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre plata online ai.ciprian ai.ciprian Buna ziua Intentionez sa creez un site web prin care sa ofer niste servicii exclusiv clientilor straini (majoritari SUA, dar nu numai). Plata se va ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit trebuie sa depuna declaratia 201? lorem ipsum lorem ipsum Un PFA cu norma de venit care desfasoara activitatea in Romania dar are veniturile din SUA via PayPal trebuie sa depuna declaratia 201 ? (vezi toată discuția)
Freelancer in domeniul it: cum platesc impozitul pe venit? Catalin981 Catalin981 Buna ziua. As avea citeva intrebari, pentru cei care sint familiarizati cu domeniul, legate de plata impozitului pe venituri realizate din activitatea de ... (vezi toată discuția)