ai.ciprian a scris:
Totusi au vreo acoperire in Statele Unite facturile pe care le trimit eu din Romania?
Dvs, respectati concomitent legile americane ca sa fie in regula partenerii dvs. si legile romanesti ca sa fiti dvs. in regula fata de statul Romana al carui cetatean sunteti.
Sunt valabile acolo?
Nu are importanta daca sunt sau nu valabile acolo. Rugati partenerii de afacere sa respecte cele necesare dvs. ca sa fiti in regula in Romania. Dvs. le respectati pe ale lor, ei le respecta pe ale dvs. si totul e OK sau FB
Stie americanul ce-i aia factura si chitanta romaneasca?
Va trebuie numai factura care o redactati in doua limbi engleza si romana. Transferul prin banca nu are nevoie de chitanta.
Specificati ca factura in limba romana este traducerea facturii din engleza (americana ). Pot verifica afirmatia dvs.. De fapt ii intereseaza in principal suma care o treceti in dolari pe factura care corespunde acordului de plata.
Si apoi, toata activitatea se va desfasura exclusiv online. Serviciile vor fi furnizate tot online (e vorba despre publicitate pe site), plata se va face online. Exista legislatie speciala in domeniul asta?
Eu nu cunosc. Poate alt consultant cunoaste si va da detalii.
Din cate stiu eu, Romania inca nu are bine definita o asemenea legislatie, legata de tranzactii online desfasurata strict extern.
Si eu stiu la fel ca dvs.
Ma puteti indrupa spre o lege care sa ma oblige sa infiintez o societate si sa platesc taxe in acest caz?
In orice stat din lume o activitate aducatoare de venituri este impozitata. Forma de organizare economica determina forma de impozitare. Nu exista o lege speciala cum credeti dvs.. E in uzanta economica sa dai o parte din venituri statului din care faci parte. Cel putin deocamdata. Poate ca in viitor state nu vor exista si randuieleile se vor schimba.
Dar in anul de gratie 2008 exista un stat numit Romania un stat numit SUA care au niste necesitati de plata pentru guvern, parlament, administratie, etc.
:offtopic:
Stiu doar de o exceptie, dar poate ca sunt mai multe. La granita dintre Austria si Elvetia intro localitate rurala foarte saraca, situata la mare altitudine , cu un potential turistic de exceptie, localnicii sunt scutiti de impozit de Guvern pe cazare si masa oferita turistilor doar pentru a iesi din starea de saracie in care se afla.