avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Activitate sufitul

Activitate sufitul

Încă aș căuta un răspuns dacă cineva are experiență cu RIAL. Mulțumesc anticipat.

sufitul a scris:

Eu sunt nepotul chiriasei principale si matusa mea vrea sa cumpere apartamentul si sa mi-l lase mie pt ca intretin o ruda comuna. Cred ca matusa mea detine o locuinta in strainatate impreuna cu sotul ei.

Eu sunt nepotul chiriasei principale si matusa mea vrea sa cumpere apartamentul si sa mi-l lase mie pt ca intretin o ruda comuna. Cred ca matusa mea detine o locuinta in strainatate impreuna cu sotul ei.
O casa detinuta de RIAL a fost data in chirie unei chiriase pe la inceputul anilor 90. Chiriasa principala s-a casatorit cu un ceatatean strain si a plecat din tara pe la inceputul anilor 2000, dar a sub-inchiriat proprietatea mai departe unor sub-inchiriasi. Sub-inchiriasii au parasit recent locuinta iar chiriasa principala, domiciliata in strainatate (si cu locuinta acolo, din cate inteleg), doreste sa cumpere locuinta de la RIAL. A avut dreptul de a sub-inchiria proprietatea? Are acuma, in continuare, dreptul de a cumpara locuinta de la RIAL?
Buna ziua,

Doresc sa ma inregistrez retroactiv la CNAS pentru perioada in care am fost student in Anglia. Am nevoie sa dovedesc ca, in caz de nevoie, as fi avut acces la sistemul de asigurari de sanatate din Romania. si nu as fi fost obligat sa recurg la cel britanic (in orice caz, nu am folosit niciun serviciu medical). Cei de la CNAS au spus ca se poate pentru doar 18 luni in urma, dar am o colega care a reusit sa isi inregistreze intreaga perioada de studii (licenta 3 ani + 1 an master).

Exista vreun precedent prin care as putea sa ma inregistrez pentru o perioada mai lunga in urma? Sunt dispus sa platesc contributii sociale in urma daca asta imi permite inregistrare pe o perioada mai lunga in spate de 18 luni.

Va multumesc pentru orice sfat.