avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chirie / cumparare locuinta RIAL (fost ICRAL)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chirie / cumparare locuinta RIAL (fost ICRAL)

O casa detinuta de RIAL a fost data in chirie unei chiriase pe la inceputul anilor 90. Chiriasa principala s-a casatorit cu un ceatatean strain si a plecat din tara pe la inceputul anilor 2000, dar a sub-inchiriat proprietatea mai departe unor sub-inchiriasi. Sub-inchiriasii au parasit recent locuinta iar chiriasa principala, domiciliata in strainatate (si cu locuinta acolo, din cate inteleg), doreste sa cumpere locuinta de la RIAL. A avut dreptul de a sub-inchiria proprietatea? Are acuma, in continuare, dreptul de a cumpara locuinta de la RIAL?
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2021
sufitul, utilizator
Cel mai recent răspuns: sufitul , utilizator 15:22, 11 Mai 2021
Si dvs cine sunteti? Mostenitor al cui? Sau din ce parte intrebati?
Pentru a se raspunde trebuie vazut contractul. Aveti contractul?
Eu sunt nepotul chiriasei principale si matusa mea vrea sa cumpere apartamentul si sa mi-l lase mie pt ca intretin o ruda comuna. Cred ca matusa mea detine o locuinta in strainatate impreuna cu sotul ei.
Încă aș căuta un răspuns dacă cineva are experiență cu RIAL. Mulțumesc anticipat.

sufitul a scris:

Eu sunt nepotul chiriasei principale si matusa mea vrea sa cumpere apartamentul si sa mi-l lase mie pt ca intretin o ruda comuna. Cred ca matusa mea detine o locuinta in strainatate impreuna cu sotul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare imobil Leutz_bv Leutz_bv Eu locuiesc intr-o locuinta RIAL, din anul 1994. Acum cateva luni a venit un mandatar din partea proprietarilor, care au fugit din Romania acum foarte multi ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere imobil Rapa Geanina Rapa Geanina De 8 luni stau in chirie cu prietenul meu intr-un apartament. Proprietara ne-a anuntat ca in luna iulie va veni un nepot de-al dumneaiei sa stea 2 saptamani la ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)