Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa citeasca fara ochelari, sub pretextul ca este contract de vizionare. Am cateva intrebari de pus:
1) Cum evacuez un chirias ( care pretinde ca e jurista) neavand nici un contract de inchiriere cu mine proprietarul, dar a facut un contrat la o agentie de imobiliare cu mama mea, ( ea nu este imputernicita sa faca nici un fel de act). In contract facut la agentie scrie ca nu are voie sa aduca nici un fel de modificari apartamentului dar deja a schimbat butucul la usa.
2) este legal sa ma duc sa ii opresc utilități? ( curent, apa, etc )
3) daca ma duc si stau in apartamentul meu eu fiind proprietarul de drept poate in felul asta o determin sa plece iar ea sau eu chem poliția ma aleg cu amenda ?
4) sunt constient ca mama mea a facut un fals in acte dar ne asumam asta pt ca a fost constransa si pusa sub presiune sa semneze chiar de la vizionare ( ea nu vede sa citeasca fara ochelari). In contractul facut la agentie scrie ca nu poate sa faca vre.o modificare apart. fara acordul meu in scris, altfel inceteaza contractul, dar ea a schimbat butucul, deci a incalact o regula a contractului . Cui ma adresez pt a o evacua pe motivul acesta ?
5) Trebuie neaparat sa obtin o hotarare judecătorească sa o pot evacua, sau o poate face pur si simplu un executor judecatoresc, sa ii dea un preaviz de 5 zile pt ca ea nu are contract cu proprietarul de drept, deci practic sta abuziv !
Va mulțumesc din tot sufletul meu pentru timpul acordat!
Mama dvs ce calitate are, de ce a chemat-o pe ea sa semneze contractul de inchiriere daca dvs sunteti proprietarul? Daca mama dvs are drept de uzufruct pe acea locuinta poate inchiria cui doreste fara acordul dvs ca proprietar.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca mama dv nu detine nici o calitate fata de proprietate,puteti evacua locatarul care nu detine documente legale pentru a dobandi calitatea chirias prin hotarare judecatoreasca definitiva
Daca contractul de inchiriere este incheiat cu mama dvs.care nu avea calitatea sa incheie un astfel de contract,puteti cere evacuarea conf.1039-1045.NCPC
Mama nu are nici o calitate, ea a fost la vizionare si au pus.o sa semneze si contract de chirie in momentul acela, nefiind in cunostinta de cauza ca face un fals, a semnat pt ca chiriasa a venit si cu o poveste emotinanta ( avum rade cu gura pana la urechi ) nu mai are copilul si mama in coma in spital.
Mama nu are drept de uzufruct.
Va mulțumesc pentru răspunsul dat !
Deci cu alte cuvinte pot sa o dau afara doar prins instanță iar pana se pronunta instanta se face 1 decembrie, apoi chiriasii nu mai pot fi evacuati pana la primavara, 1 martie. :(
Evacuare
Anonim122
Buna seara, acum un an am inchiriat un apartament. Proprietara imobilului nu a vrut sa facem acte la ANAF decat daca noi plateam. Am mers cu dumneaei la ... (vezi toată discuția)