avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. Poate fi evacuat chiriașul din acest motiv?

Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa citeasca fara ochelari, sub pretextul ca este contract de vizionare. Am cateva intrebari de pus:

1) Cum evacuez un chirias ( care pretinde ca e jurista) neavand nici un contract de inchiriere cu mine proprietarul, dar a facut un contrat la o agentie de imobiliare cu mama mea, ( ea nu este imputernicita sa faca nici un fel de act). In contract facut la agentie scrie ca nu are voie sa aduca nici un fel de modificari apartamentului dar deja a schimbat butucul la usa.

2) este legal sa ma duc sa ii opresc utilități? ( curent, apa, etc )

3) daca ma duc si stau in apartamentul meu eu fiind proprietarul de drept poate in felul asta o determin sa plece iar ea sau eu chem poliția ma aleg cu amenda ?

4) sunt constient ca mama mea a facut un fals in acte dar ne asumam asta pt ca a fost constransa si pusa sub presiune sa semneze chiar de la vizionare ( ea nu vede sa citeasca fara ochelari). In contractul facut la agentie scrie ca nu poate sa faca vre.o modificare apart. fara acordul meu in scris, altfel inceteaza contractul, dar ea a schimbat butucul, deci a incalact o regula a contractului . Cui ma adresez pt a o evacua pe motivul acesta ?

5) Trebuie neaparat sa obtin o hotarare judecătorească sa o pot evacua, sau o poate face pur si simplu un executor judecatoresc, sa ii dea un preaviz de 5 zile pt ca ea nu are contract cu proprietarul de drept, deci practic sta abuziv !

Va mulțumesc din tot sufletul meu pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Mama dvs ce calitate are, de ce a chemat-o pe ea sa semneze contractul de inchiriere daca dvs sunteti proprietarul? Daca mama dvs are drept de uzufruct pe acea locuinta poate inchiria cui doreste fara acordul dvs ca proprietar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mama dv nu detine nici o calitate fata de proprietate,puteti evacua locatarul care nu detine documente legale pentru a dobandi calitatea chirias prin hotarare judecatoreasca definitiva
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca contractul de inchiriere este incheiat cu mama dvs.care nu avea calitatea sa incheie un astfel de contract,puteti cere evacuarea conf.1039-1045.NCPC
Mama nu are nici o calitate, ea a fost la vizionare si au pus.o sa semneze si contract de chirie in momentul acela, nefiind in cunostinta de cauza ca face un fals, a semnat pt ca chiriasa a venit si cu o poveste emotinanta ( avum rade cu gura pana la urechi ) nu mai are copilul si mama in coma in spital.
Mama nu are drept de uzufruct.
Va mulțumesc pentru răspunsul dat !

Deci cu alte cuvinte pot sa o dau afara doar prins instanță iar pana se pronunta instanta se face 1 decembrie, apoi chiriasii nu mai pot fi evacuati pana la primavara, 1 martie. :(
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Danut92, utilizator

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Evacuare Anonim122 Anonim122 Buna seara, acum un an am inchiriat un apartament. Proprietara imobilului nu a vrut sa facem acte la ANAF decat daca noi plateam. Am mers cu dumneaei la ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament ContSters153565 ContSters153565 Buna, ma numesc Nadia ,de curand am cumparat un apartament an decembrie mai precis iar azi a primit mama un telefon de la o agentie ca o da an instanta ca nu a ... (vezi toată discuția)