avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate Alex_N_I

Activitate Alex_N_I

Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident rutier acum 3 luni cu un moped, vina a fost a mea, nu am acordat prioritate, i-am taiat calea pe romaneste. Victima nu a avut decat cateva zgarieturi si o sperietura zdravana. In prima faza am vrut sa chem salvarea si politia, dar victima a zis sa facem amiabila si sa nu ne complicam cu politia. Am acceptat, aici a fost greseala cea mare. In saptamana urmatoare cand trebuia sa ne intalnim sa mergem la asigurari, nu a mai vrut sa vina si dupa cateva zile a venit cu certificat medico-legal in urma accidentului. Binenteles ca am ajuns la politie, ni s-au ridicat permisele la amandoi pentru parasirea locului accidentului pentru 3 luni fara drept de cirulatie. Am facut mai multe cerereri de eliberare a unei dovezi, inclusiv la parchet. Am primit raspuns ca ei nu pot decat sa prelungeasca dovada, nu sa o elibereze, doar politia are acest drept. Ok pana aici,insa am inteles ca dupa cele 3 luni eu intru la urmarire penala pentru vatamare corporala. Ce ma intereseaza pe mine: pot sa merg la politie cu hartia de la parchet si sa cer eliberea unei dovezi de circulatie pana la solutionarea dosarului? Pentru ca la cum se misca sistemul si lucrurile in tara, stau fara carnet pana la anul pe vremea asta sigur, asta insemnand servici pierdut si multe altele. Multumesc anticipat, toate cele bune!