avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Activitate User13

Activitate User13

Răspuns la discuția Raspuns la intampinare
Am incadrat la despagubire acea parte de judecata,multumesc pentru raspunsuri,o zi buna !
Da,am ajuns la concluzia ca merita sa fac o investitie..nu stiu cat o sa ma coste exact,dar voi incerca maine sa vorbesc cu un avocat si sper sa gasesc pe cineva ingaduitor !
Am cum sa ma folosesc cu argumente de ce a fost invocat,pentru ca datele nu corespund cu realitatea ,dar mai am o intrebare :
La sfarsitul procesului,exista posibilitatea de a fi despagubit pentru cheltuielile suportate ?
Am gasit o cerere de intampinare,un model mai exact,dar nu stiu cat este de bun. Aveti cumva o recomandare unde pot gasi un tip de intampinare bun ?
Mentionez ca am calitatea de "Petent" in acest dosar.
Buna ziua !
Zilele trecute am primit o comunicare in care mi se solicita un raspuns la intampinare. Comunicarea vine cu o nota - Cu un exemplar intampinare si inscrisuri anexate acesteia.
Am si eu o intrebare :
Cum formulez acest raspuns ?
Nu am avocat si nici nu cunosc procedura .
Răspuns la discuția Intrebari caz penal
Multumesc pentru ajutor !
Multumesc pentru raspuns !
O ultima intrebare :
Se poate lua aceasta decizie de procuror fara ca eu sa fiu chemat la procuratura sau sa fiu instiintat de repercursiuni ?
Am dat doar doua declaratii ,una in ziua in care s-a produs altercatia ,iar a doua la sectia de politie cand am semnat ca sunt de acord cu aceasta pedeapsa
Va multumesc pentru raspuns !
Nu stiu daca procurorul a luat decizia.
Optiunile mi s-au adus la cunostinta pe loc la sectia de politie in cursul zilei de azi si am fost obligat sa aleg una din doua fara sa ma consult cu cineva si am ales munca in folosul comunitatii .
Nu stiu exact ce urmeaza sa fac sau in ce consta aceasta munca,am inteles ca urmeaza sa fiu notificat prin posta.
Buna ziua !
In urma cu 3 luni am fost implicat intr-o altercatie cu o persoana de sex masculin. (cineva mi-a lovit prietena in urma cu ceva timp si o tot agresa pe strada cand o vedea,iar eu in loc sa rezolv problema legal l-am lovit pe individ in zona capului cu pumnul,o singura data si i-am spart capul ,acesta avand nevoie de doua copci. Precizez ca nu am avut nimic metalic sau un alt obiect pe mana,cum a constatat politia)
Victima si-a facut rost de certificat medico-legal,in conditiile in care acesta avea o poza pe o pagina de socializare postata la fix doua zile distanta de incident(rana era deja tratata si acesta se lauda cu ea)
Pe parcursul procesului m-am mai intalnit o singura data cu victima,aceasta fiind singura,m-a amenintat cu acte de violenta.(eu avand un martor la acest act)
Mentionez ca pe parcursul procesului am dat o singura declaratie. (in ziua incidentului)
Astazi am fost chemat la sectia de politie pentru a mi se aduce la cunostinta ca am doua posibilitati :
1. Munca in folosul comunitatii.
2. Inaintarea dosarului in Instanta.
Am fost obligat sa iau decizia pe loc,fara a ma putea consulta cu o persoana juridica in legatura cu decizia pe care trebuia sa o iau.
Intrebarile mele :
1. Ce masuri pot lua eu impotriva victimei din punct de vedere legal,legat de mentiunile de mai sus ?(cum putea sa isi scoata certificatul medico-legal in circumstantele in care el ,la doua ore dupa incident,deja venise la sectia de politie,tratat,dand declaratii si la doua zile se lauda cu rana pe care o avea si amenintarile)
2. Nu trebuia sa fiu instiintat din timp in legatura cu verdictul ?