avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Activitate zsolt-vizi

Activitate zsolt-vizi

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
50. La articolul 120, dupa alineatul (6) se introduc doua noi alineate, alin. (6^1) si (6^2), cu urmatorul cuprins:
"(6^1) Contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare si cele din inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, au obligatia inregistrarii contractului incheiat intre parti, precum si a modificarilor survenite ulterior, in termen de cel mult 30 de zile de la incheierea/producerea modificarii acestuia, la organul fiscal competent.
(6^2) Procedura de aplicare a prevederilor alin. (6^1) se stabileste prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala."

51. La articolul 120^1, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(1) Contribuabilii prevazuti la art. 120 au obligatia estimarii venitului anual impozabil/venitului net anual, dupa caz, pentru anul fiscal curent, in vederea stabilirii impozitului anual estimat, prin depunerea declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale pana la data de 25 mai inclusiv a anului de realizare a venitului.
ORDONANTA nr. 16 din 15 iulie 2022
pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative si alte masuri financiar-fiscale

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT IN: Monitorul Oficial nr. 716 din 15 iulie 2022
Data intrarii in vigoare : 1 august 2022
Ok multumesc. Stiu de aceast proiect de OUG, dar conform Cod Civil, etc. exista o stare de legalitate privind depunerea unui act - ce reflecta o vointa a părților semnatare -, către un terț , în speță ANAF? Dar daca va fi lege cu drag o vom respecta.... Multumesc anticipat.
Este legal - conform Codului Civil -obligarea proprietarului de locuntă de înregistra la ANAF contractul de închiriere al acestui spatiu?? As vrea sa stiu exact temeiul legal obligational și nu un comentariu subiectiv!! Multumesc mult
Răspuns la discuția Consilier juridic versus lege!
In unele cazuri particulare bine nuantate acolo unde trebuie sigur ca paote chiar si fara nici un contract!! Doar suntem acasa nu??
Ok dar un expert judiciar, fie el tehnic sau contabil, poate să-și exprimă o părăre referitor la legalitatea și regularitatea unor concluzii dintr-un raport de control al unui organ suprem de audit, prin care să afirme că : ” legea a fost respectată și nu există prejudiciu[/”!!!!! Cred că își depășește codul etic al profesiei. Cel puțin!!
Răspuns la discuția Certificat de moștenitor
Nimic căci aceasta nu constituie element al moștenirii/masei succesorale!!
poate face orice doreste cu banul public, caci nimeni nu-i opreste. Sed lex!!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E mult mai atractiv, descriptiv, usor accesibil, categorii de forum ;i analize sunt intr-o formula nou corecta ...adica ff profesional. Multumim
Pentru nivelul mediu de solicitare a informatiilor de la dvs. portalul nou este excelent si ofere informatii pertinente si suficiente din domeniu. Va multumesc ca existati.