Buna ziua,
Am cumparat un magazin de la FEDERAL COOP cu facturape care scrie clar ca decat cladirea in sine am cumparat, fara terenul de sub cladire.
Am cumparat de la o alta persoana si terenul din jurul cladirii .
Stiti cumva al cui poate fi terenul DE SUB CLADIRE, si cum pot sa intru in posesia lui .
Initial a fost a persoanei care a avut si terenul din jurul magazinului , dar i s-a dat dreptul de a recupera de la ANRP valoarea terenului de sub magazine prin instanta
Buna dimineata,
Saptamana trecuta am platit impozitul la 2 locuinte pe care le am in orasul Pitesti.
Intre timp am gasit sa inchiriez una din locuinte la o firma .Am auzit de impozitul special pentru locuintele in care functioneaza firme. Locuinta inchiriata este declarata monument istoric si nu platesc impozit la ea(cel putin ani anteriori nu am platit, nu stiu daca dupa noul cod trebuie sa platesc).
Mai este nevoie sa fac vreo declarative sau se plateste ceva daca sunt scutit de plata impozitului?
Stiu.Dar de mostenitorii nu se mai stie nimic de 20 ani.
Pe aceasta matusa a inmormantat-o vecinii dupa cum v-am spus.
Casa a fost trecuta de matusa mea la acesti vecini care au avut grija de ea.
Pamantul era muncit de tatal meu deoarece avea tractor si ii dadea ceva boabe anual matusii lui pentru cateva gaini .
Nu s-a dezbatut succesiune dupa moartea matusii.
Buna ziua,
Am fost concediat de la servici in data de 27.01.2015 .
La vremea respective nu am putut depune documentatia p[entru somaj deoarece incasam o chirie in suma de 700 ron.
Contractul la acea inchiriere expira luna aceasta .
Intrebarea este daca mai am dreptul sa primesc indemnizatie somaj , dupa terminarea acestui contract de inchiriere ?
Multumesc pentru raspuns.
Dar vreau sa va mai spun ca de cei 3 nepoti nu se mai stie nimic .Nu au venit la inmormantare.
Ideea este ca nu poate sa beneficieze de subventiile la cele 2 hectare deoarece propietarul nu mai traieste.Nu este nici un fel de cearta cu cei trei nepoti ai matusii, chiar ne dorim sa revina in localitate.Ideea este ca nu cred ca vor mai veni vreodata(valoarea terenului in momentul de fata este foarte mica aprox 6000 ron ).
Exista vreo lege pentru a intra in posesie dupa un anumit timp?
Buna ziua,
Tatal meu lucreaza pamantul(aprox 2 hectare) unei surori de-al tatalui lui(matusa lui) de 10 ani de zile .A avut contract de arenda primi 5 ani de zile , iar de cand a murit matusa lui nu a mai putut incheia contract de arenda dar la muncit in continuare platind in acelasi timp si impozitele aferente.Aceasta matusa a avut 2 copii care au murit ramanand in urma 3 nepoti care nu au mai vizitat-o pe matusa lui tata de 20 ani , nu mai stie nimeni nimic de ei.
Pe matusa lui tata a inmormantat-o niste vecini la care le-a lasat casa in care a locuit drept recompensa. Exista vreo cale ca tata sa intre in posesia acestui pamant ?
Buna seara,
Am primit citatie sa ma prezint pe 25 noiembrie in instanta.
Este nevoie sa angajez avocat sau pot sa ma prezint si singur si sa arat instantei ca am achitat cheltuieli de judecata , executare , etc.
Ma gandesc ca daca angajez avocat ma poate costa mai mult decat cere reclamantul (879 ron).
Poate ma sfatuiti dumneavoastra calea ce trebuie sa urmez deoarce pana acum tot ce mi-ati spus s-a dovedit a fi adevarat.
Va multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns .
Vreau sa va mai intreb ceva.
Salariul meu este 2250 brut(1500net).
Vreau sa beneficiez de indemnizatie crestere copil timp de 2 ani.
Va intreb care ar fi suma de care as beneficia conform salariului de mai sus .
Va multumesc anticipat.
Buna ziua ,
Sunt insarcinata in 3 luni .
In momentul de fata sunt angajata de circa un an la un magazine unde castig undeva la 1500 ron .
Pe langa acest venit mai realizez un venit de 2000 ron dintr-o chirie declarta la ANAF pentru care platesc cas si impozit .
La socotirea cuantumul indemnizatiei crestere copil se va tine seama si de acest venit ?
Buna ziua,
Ati avut dreptate .
Am fost la executar si mi-a spus cum sta situatia adica
-5400 debit
-1100 executor
-500 onorariu avocet
- 2600 dobanda legala.
Dupa ce am calculate a reiesit ca am chitat 30 lei in plus.
Au zis ca o sa faca ei o comunicare catre angajator cum ca s-a inchis debitul.
Cand am ajuns acasa am gasit o alta problema.
Avocatul a facut recurs pentru faptul ca doreste diferente cheltuieli judecata de 879 ron
pe langa 500 ron opriti deja .
Ce ma sfatuiti . Am impresia ca nu se mai termina odata.