Ca sa explic pe scurt situatia in care ma aflu: de 2 luni ocup postul de consilier de comunicare in cabinetul unui primar. Pe ordinea de zi a ultimei sedinte ordinare a Consiliului Local, a existat un proiect de hotarare, care a fost si adoptat, prin care se desfiinta postul meu pentru a se infiinta unul de sofer pentru un microbuz scolar. Asta in conditiile in care jumatate din organigrama primariei este vacanta. Pe hotarare nu exista data de la care aceasta intra in vigoare iar eu pana in prezent nu am primit nici un fel de dispozitie. Dl. primar tot spera sa poata intoarce decizia consiliului in urmatoarea sedinta, dar a zis ca daca nu se poate rezolva pe cale amiabila, se va merge pana la contencios administrativ. In cazul in care nu se rezolva pe cale amiabila, as avea si eu cateva intrebari:
1. Poate Consiliul Local sa aduca modificari organigramei pentru posturile care nu sunt in subordinea lor?
2. Se poate desfiinta un post care este ocupat deja?
3. Exista posibilitatea neplatii salariului pe luna Octombrie, in conditiile in care hoatararea a iesit pe 30 Septembrie dar, dupa cum am spus nu are data si nici nu am primit dispozitie?
4. In cazul in care este emisa o dispozitie in baza respectivei hotarari, exista posibilitatea deschiderii unei actiuni in instanta impotriva primariei pentru platirea salariilor compenstorii? (contractul meu este pe perioada determinata pe durata mandatului primarului)