avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Administratie publica - cabinetul primarului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Administratie publica - cabinetul primarului

Buna ziua,

Ca sa explic pe scurt situatia in care ma aflu: de 2 luni ocup postul de consilier de comunicare in cabinetul unui primar. Pe ordinea de zi a ultimei sedinte ordinare a Consiliului Local, a existat un proiect de hotarare, care a fost si adoptat, prin care se desfiinta postul meu pentru a se infiinta unul de sofer pentru un microbuz scolar. Asta in conditiile in care jumatate din organigrama primariei este vacanta. Pe hotarare nu exista data de la care aceasta intra in vigoare iar eu pana in prezent nu am primit nici un fel de dispozitie. Dl. primar tot spera sa poata intoarce decizia consiliului in urmatoarea sedinta, dar a zis ca daca nu se poate rezolva pe cale amiabila, se va merge pana la contencios administrativ. In cazul in care nu se rezolva pe cale amiabila, as avea si eu cateva intrebari:

1. Poate Consiliul Local sa aduca modificari organigramei pentru posturile care nu sunt in subordinea lor?
2. Se poate desfiinta un post care este ocupat deja?
3. Exista posibilitatea neplatii salariului pe luna Octombrie, in conditiile in care hoatararea a iesit pe 30 Septembrie dar, dupa cum am spus nu are data si nici nu am primit dispozitie?
4. In cazul in care este emisa o dispozitie in baza respectivei hotarari, exista posibilitatea deschiderii unei actiuni in instanta impotriva primariei pentru platirea salariilor compenstorii? (contractul meu este pe perioada determinata pe durata mandatului primarului)

Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:02, 24 Octombrie 2015
cred ca hotararea consiliului local este ilegala deoarece conf. prev art.36 alin.(3) b) consilioul loca aprobă, în condiţiile legii, la propunerea primarului, înfiinţarea, organizarea şi statul de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului, ale instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, precum şi reorganizarea şi statul de funcţii ale regiilor autonome de interes local;
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
s_mari, utilizator
Consiliul local nu poate initia proiecte de hotarari privind
înfiinţarea, organizarea şi statul de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului, ale instituţiilor şi serviciilor publice de
interes local, precum şi reorganizarea şi statul de funcţii ale regiilor autonome de interes local;
, aceasta fiind o atributie exclusiva a primarului (vezi art. 36 alin. 2 lit. a si alin. 3 lit. b din legea 215/2001 - o astfel de HCL este perfect anulabila in instanta de Contencios Administrativ si, oricum, nu cred ca va primi viza de legalitate a Institutiei Prefectului.
Daca a initiat-o primarul, fara ca dvs sa stiti, este legala cu o singura justificare: si anume desfiintarea locului de munca, pentru cauze reale si serioase, vezi art. 65 din Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un consilier local poate propune infiintarea unui nou compartiment in cadrul primariei? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR doresc sa ma lamuresc daca un consilier local , poate propune si initia un proiect de hotarire, pentru infiintarea unui compartiment nou , ce nu exista in ... (vezi toată discuția)
Consilierii locali pot modifica organigrama unui uat fara sa fie propunerea expresa a primarului? opel_68 opel_68 Consilierii locali, printr-un Proiect de Hotarare, au dreptul de a aduce amendamente organigramei unui UAT, in sensul desfiintarii sau schimbarii structurii ... (vezi toată discuția)
Legalitate act normativ Alierbag Alierbag O hotărâre de Consiliu local se poate a5aca in instanta pe motiv că conform doctrinei exista dubii cu privire la legalitatea și oportunitatea acesteia? (vezi toată discuția)