avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Consilierii locali pot modifica organigrama unui UAT ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Consilierii locali pot modifica organigrama unui UAT fara sa fie propunerea expresa a primarului?

Consilierii locali, printr-un Proiect de Hotarare, au dreptul de a aduce amendamente organigramei unui UAT, in sensul desfiintarii sau schimbarii structurii unor servicii sau compartimente din subordine (posturi contractuale, nu de functii publice)?
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2021
opel_68, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:33, 28 Noiembrie 2023
Consiliul local exercită atribuții privind unitatea administrativ-teritorială, organizarea proprie, precum și organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al primarului, ale instituțiilor publice de interes local și ale societăților și regiilor autonome de interes local.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu poate. Art. 129 alin. 3 lit c din Codul Administrativ: Consiliul local aprobă, în condiţiile legii, la propunerea primarului, înfiinţarea, organizarea şi statul de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului, ale instituţiilor publice de interes local, reorganizarea şi statul de funcţii ale regiilor autonome de interes local, precum şi înfiinţarea, reorganizarea sau desfiinţarea de societăţi de interes local şi statul de funcţii al acestora;
In schimb daca nu vrea CL nu aproba propunerea primarului si HCL-ul nu poate fi emis.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Care este legatura? dina999 dina999 Care este legatura functionala si de autoritate dintre o regie autonoma locala si primarie si consiliu local? Dar temeiul legal? Multumesc pentru un eventual ... (vezi toată discuția)
Consilierul primarului ecologistu ecologistu va rog frumos ajutati-ma. nu gasesc nicaeri detalii privind angajarea , destituirea consilierului personal al primarului. tine de consiliu local ? poate ... (vezi toată discuția)