avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... consiliul local
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

consiliul local

Buna ziua
Poate Consiliul local sa reduca sau sa blocheze posturile neocupate in Institutia Primariei. Sunt angajatii cu functie publica cat si cei cu functie contractuala atat ai primarului cat si ai Connsiliului Local_Poate primarul sa impuna viceprimarului un orar/program de lucru atata timp cat ambii au functii de demnitate publica/
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Norbertiulian , utilizator 15:16, 21 Februarie 2016
Consiliul Local are, printre atributii, si dreptul de a aproba, în condiţiile legii, la propunerea primarului, înfiinţarea, organizarea şi statul de funcţii ale aparatului de specialitate al primarului, ale instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, precum şi reorganizarea şi statul de funcţii ale regiilor autonome de interes local.
In cazul in care primarul nu propune acest lucru pot consilierii sa emita hotarari de reorganizare precum organigrama si stat de functii sau pur si simplu se pot propune si supune la vot in sedintele de consiliu local. In ceea ce priveste viceprimarul este supus unui interval orar de lucru ca si ceilalti angajati ai primariei//
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilierul primarului ecologistu ecologistu va rog frumos ajutati-ma. nu gasesc nicaeri detalii privind angajarea , destituirea consilierului personal al primarului. tine de consiliu local ? poate ... (vezi toată discuția)
Consilierii locali pot modifica organigrama unui uat fara sa fie propunerea expresa a primarului? opel_68 opel_68 Consilierii locali, printr-un Proiect de Hotarare, au dreptul de a aduce amendamente organigramei unui UAT, in sensul desfiintarii sau schimbarii structurii ... (vezi toată discuția)