avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legalitate act normativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legalitate act normativ

O hotărâre de Consiliu local se poate a5aca in instanta pe motiv că conform doctrinei exista dubii cu privire la legalitatea și oportunitatea acesteia?
Cel mai recent răspuns: Alierbag , utilizator 11:01, 23 Martie 2019
Dacă aveți doctrina la baza va puteti judeca.


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dacă aveți doctrina la
Baza legală a Hotărârii nu este doctrina ci prevederile Legii 188/1999 si a Legii nr.215/2001
Nu s-a constatat la controlul de legalitate ca actul este nelegal
Eu adesea gasesc in doctrina opinii ca ale mele si care ma ajuta in construirea cazului pentru ca mai scrie cineva si nu sunt singurul cu aceasta opinie.Exista si hotărâri judecătorești cu note critice în doctrina în sensul că sunt greșite.Si apoi se modifica practica judiciară adica se schimba jurisprudenta.
Doctrina are un rol foarte important pentru ca adesea argumentele expuse sunt net superioare fata de motivarea unei hotărâri judecătorești.
Am avut si situatii in care judecători care au dat hotărâri greșite nu au avut la bază argumentele mele si cele din doctrina si s-a admis apelul si s-a trimis cauza spre rejudecare de către instanța de control judiciar.
Legea este interpretabila în anumite situații și pot exista doua opinii juridice.Aici are un rol.deosebit de important avocatul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Administratie publica - cabinetul primarului FlorinP26 FlorinP26 Buna ziua, Ca sa explic pe scurt situatia in care ma aflu: de 2 luni ocup postul de consilier de comunicare in cabinetul unui primar. Pe ordinea de zi a ... (vezi toată discuția)
Componenta structurii de monitorizare sci + atributii oanaportar oanaportar Conform OMFP nr.946/2005, in cadrul institutiei noastre publice, sefii de compartimente /birouri /servicii care sunt numiti membri ai Structurii de ... (vezi toată discuția)
Un consilier local poate propune infiintarea unui nou compartiment in cadrul primariei? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR doresc sa ma lamuresc daca un consilier local , poate propune si initia un proiect de hotarire, pentru infiintarea unui compartiment nou , ce nu exista in ... (vezi toată discuția)