Am comandat online de la un magazin de mobila o masa si doua scaune. Deoarece specificatiile de pe site nu erau suficiente, am solicitat pe email o clarificare: am vrut sa stiu cu precizie daca scaunele alese incap sub masa pe care voiam sa o comand (banuiam ca masa e cam ingusta si scaunele e posibil sa nu incapa si din acest motiv am solicitat o confirmare). In aceeasi zi am fost informata ca scaunele incap fara probleme sub masa asa ca am finalizat comanda. Cand acestea au fost livrate, am constat insa ca informatia furnizata de vanzator a fost eronata - banuiala mi-a fost confirmata - scaunele erau prea late pentru masa aleasa. Am solicitat asadar schimbul mesei cu un alt model, mai lat. Problema este ca vanzatorul m-a informat ca imi va fi imputat costul de retur al mesei neconforme si totodata va trebui sa platesc din nou transportul pentru masa pe care o doresc la schimb.
Mentionez ca in politica de retur a magazinului in cauza apare urmatorul articol:
"6.3. În cazul în care returnați Produsele deoarece au defecte sau există orice alte erori de vânzare/livrare, costurile de transport vor fi suportate integral de către IKEA."
In momentul in care le-am invocat acest articol, reprezentatii magazinului au spus ca cele intamplate nu se incadreaza la categoria "eroare de vanzare".
Faptul ca mi-au fost furnizate informatii gresite depre produs, ceea ce mi-a influentat decizia de cumparare, poate fi probat atat cu mail-uri cat si cu inregistrari ale convorbirilor telefonice.