avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate lorelena

Activitate lorelena

Ce contributii/ impozite trebuie sa platim noi, ca si persoane fizice pentru ei, tot persoane fizice in acest caz? Exista vreo suma minima pe care trebuie incheiata conventia?
Multumesc!
Buna ziua tuturor,

Vom incepe in foarte scurt timp construirea casutei mult visate. Ne puteti sfatui care ar fi cea mai putin costisitoare forma de colaborare cu muncitorii care vor participa la constructie?

Putem sa ii angajam cu contract de munca, noi, ca si persoane fizice? Daca da, cu ce salariu/nr. ore?
Sau conventie civila?

Multumim anticipat,
L
Va multumesc din suflet pentru cadrul legal citat si recomandari.

Mai am o nelamurire: la cel de-al doilea angajator am activat doar o luna cu contract de munca. Va calcula indemnizatia de maternitate doar in functie de venitul pe care il au ei in evidenta? "Venitul realizat in luna respectiva*85%" sau "venitul respectiv/6*85%" (gandindu-ma la media veniturilor din ultimele 6 luni, asa cum am citit in legislatie)?

Multumesc anticipat,
L

Buna seara,

Sunt insarcinata si in aprox. o luna voi intra in concediu prenatal. Am contract de munca pe durata nederminata la o firma (de 4 ani) si un contract pe durata determinata (1 luna) la o alta institutie. La firma unde am functia de baza mi s-a spus ca in calcul la media salariala a ultimelor 6 luni vor lua in considerare doar veniturile pe care le-am obtinut la ei.
Cum se va proceda cu venitul obtinut la cealalta institutie? Voi primi si de la ei o parte de indemnizatie? Voi avea un singur certificat medical si va trebui sa-l depun la doua institutii. Firma la care am avut doar o luna contract de munca nu are un istoric salarial pentru mine.

Cum se procedeaza in astfel de situatii? Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog?

Multumesc,
L