avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 contracte munca- concediu maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 contracte munca- concediu maternitate

Buna seara,

Sunt insarcinata si in aprox. o luna voi intra in concediu prenatal. Am contract de munca pe durata nederminata la o firma (de 4 ani) si un contract pe durata determinata (1 luna) la o alta institutie. La firma unde am functia de baza mi s-a spus ca in calcul la media salariala a ultimelor 6 luni vor lua in considerare doar veniturile pe care le-am obtinut la ei.
Cum se va proceda cu venitul obtinut la cealalta institutie? Voi primi si de la ei o parte de indemnizatie? Voi avea un singur certificat medical si va trebui sa-l depun la doua institutii. Firma la care am avut doar o luna contract de munca nu are un istoric salarial pentru mine.

Cum se procedeaza in astfel de situatii? Ma puteti ajuta cu un sfat, va rog?

Multumesc,
L
Cel mai recent răspuns: lorelena , utilizator 09:59, 19 Aprilie 2011
Concediul de maternitate il veti obtine de la angajatorul unde aveti functia de baza, nu si de la institutia unde aveti contract pe durata determinata. Cele doua venituri se vor lua in calcul numai la stabilirea indemnizatiei pentru CIC
Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul FNUASS. Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10 din OUG nr.158/2005 .
Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

Potrivit art.33 din OUG 158/2005, persoana care isi desfasoara activitatea la mai multi angajatori , la fiecare fiind asigurata , indemnizatia de concediu medical se calculeaza si plateste de fiecare angajator.
Cele 2 exemplare se depun in original la locul de munca unde aveti functia de baza, iar la celalalt loc de munca depuneti copia legalizata, cu mentiunea ca originalul se afla la ....
Concediul de maternitate este platit de ambii angajatori, iar originalul concediului medical il veti prezenta la angajatorul unde realizati venitul cel mai mare:. Pentru cel de-al 2lea angajator, nu e nevoie sa prezentati copie legalizata a certificatului medical.
Ordinil MS/CNAS nr 430/470/2010
23. Articolul 72 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“Art. 72
(1) Pentru persoana care se afla in doua sau mai multe situatii dintre cele prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform acestei ordonante de urgenta, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. In aceasta situatie primele doua exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezinta spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt/ceilalti angajator/angajatori se prezinta cele doua exemplare in copii certificate de catre medicul prescriptor.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
ursuletroz, utilizator
Va multumesc din suflet pentru cadrul legal citat si recomandari.

Mai am o nelamurire: la cel de-al doilea angajator am activat doar o luna cu contract de munca. Va calcula indemnizatia de maternitate doar in functie de venitul pe care il au ei in evidenta? "Venitul realizat in luna respectiva*85%" sau "venitul respectiv/6*85%" (gandindu-ma la media veniturilor din ultimele 6 luni, asa cum am citit in legislatie)?

Multumesc anticipat,
L

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal julias julias de astazi sunt in concediu prenatal.spuneti-mi va rog daca cei 85% primiti sunt din media veniturilor sau numai din venitul salarial mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal iulianaurelstanila iulianaurelstanila pentru calculul concediului maternal se iau incalcul urmatoarele :1. Cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din media veniturilor lunare ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu pre-post natal Teo-DorA Teo-DorA Nelamurirea mea ar fi urmatoarea: - am doua contracte de munca cu cate 0,5 norma, 1 CIM pe perioada nedeterminata si 1 CIM pe perioada determinta, ... (vezi toată discuția)