Buna ziua,ma aflu de mai multi ani in străinătate unde m am stabilit împreună cu familia,adică sotul si cei doi copii si nostri.Dupa un timp tatăl copiilor a cerut divorțul,lucru care s-a si intamplat pe cale amiabilă in fata unui notar in Romania.Tot acolo s-a stabilit ca minorii vor ramane in îngrijirea mea,el obligându-se sa plateasca pensie alimentara.Din pacate dupa divort a platit cateva luni dupa care plata pensiei alimentare a încetat.Facand plângere la protectia copilului din tara unde locuim am reusit sa primesc din nou o suma minima pe care statul o va recupera de la el.Fostul sot a încercat sa ma constranga in a -i mai cere pensiile copiilor în mai multe randuri.De exemplu in momentul in care pasaportul copilului a expirat mi -a sugerat sa mergem împreună in tara pt întocmirea unui nou pasaport.Ajungand in Romania mi -a spus ca el nu este de acord ca fiul nostru sa mai părăsească tara,desi noi ,amândoi parintii împreună cu celalalt copil al nostru avem domociul in străinătate.Vroia ca fiul nostru sa ramana la bunici(părintii lui),pana eu voi renunta la pensie alimentară.Cu greu si prin intermediul protectiei copilului din tara unde locuim am reusit sa il convingem sa semneze întocmirea unui nou pasaport si acordul iesirii din tara cu minorul.Anul viitor ma voi lovi de aceeasi problemă,nemaispunand faptul ca nu pot călătorii cu copilul in Romania,acolo unde ne sunt toate rudele.Practic suntem blocati aici din cauză că tatăl copilului nu vrea să acorde semnăturile necesare.Trebuie sa spun ca fiul nostru merge la scoala aici ,gradinita tot aici a urmat-o,iar eu nu as dori sa ma întorc în tara pt tatăl copilului nu vrea să plătească pensie de întretinere.As avea vreo sansa sa nu mai am nevoie de semnăturile sale pt obtinerea pașaportului sau trecerea peste graniță? Va multumesc.