De câțiva ani lucrez cu o companie și abia recent am aflat ca reprezentatul companiei care încasa și sume in numerar pentru lucrări, nu le-a înregistrat in contabilitate.
Compania care credeam ca este a lui, m-a dat in judecată pe motiv ca nu am achitat anumite servicii, care nu au fost niciodată facturate; in constructii multe plăti se fac Cash direct la constructor pe șantier.
Norocul meu este ca am anumite chitanțe de mâna pe care a semnat ca a primit banii.
După începerea procesului am aflat ca defapt firma nu este pe numele persoanei cu care am ținut legătura de la începutul lucrării, este pusă pe un prieten al lui care nu are nici o legătura cu domeniul de activitate al firmei, și nici nu l-am văzut vreodată .
Toți martorii din proces au declarat ca aceasta persoana pe care o știam și eu, a coordonat tot Șantierul, a făcut plăti către muncitori, a făcut contracte, etc.. inclusiv am găsit in dosar extrase de cont prin care el face plăti și retrageri din contul firmei.
Am obținut declarația de beneficiar real depusă la final de 2021 și cum am bănuit el nu este trecut ca și beneficiar real al companiei.
Am întrebat la registrul comertului unde as putea sa fac o plângere de declarație falsa, și am fost îndrumat sa fac la poliție.
A mai avut cineva un caz asemanator când cineva deține o firma prin interpuși pe motiv ca nu putea sa își deschidă firma ( are o firma mai veche in insolventa sau faliment ) ?
Am avut in anul 2012 o contraventie la politia rutiera, se presupune ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, nu a fost nimic filmat, doar a presupus politia rutiera care nu avea vizibilitate spre acel semafor, ei au vazut semaforul de pe partea opusa si au calculat viteza mea si au spus ca am trecut pe rosu.
Pentru ca nu am avut la in masina polita RCA si era in portbagaj pana am gasit-o agentul de politie a scris pe PV ca nu am putut prezenta polita RCA iar cand i-am aratat-o a scris la mentiuni ca am prezentat-o dupa ce PV-ul a fost completat.
Astfel am primit amenda pentru trecere pe culoare rosie, neprezentare de RCA si 30 zile de suspendare.
Am contactat un avocat si am platit pe baza contractului de asistenta juridica o suma de 1000 lei cu chitanta atasat la contract.
Problema e ca pe contestatia redactata nu a precizat nimic de martori ( desi am comunicat ca aveam martori in masina ca nu era rosu, era verde/ galben ), plus ca aveam si polita RCA dar pana am gasit-o agentul de politie nu a vrut sa o mai ia in considerare.
La primul termen al procesului nu s-a prezentat astfel mi-a fost si respinsa contestatia cu motiv defondata. In sentinta apare scris ca pe langa faptul ca nici una din parti nu s-a prezentat la proces nici nu s-au solicitat martori.
Astfel dupa aceasta sentinta am resuit sa dau cumva de avocat si a spus ca nu era nevoie sa se prezinte desi in contract vad ca scrie la obiectul contractului: "redactare si sustinere plangere contraventionala" .
A ramas sa faca recurs si acum dupa 3 ani am pierdut si recursul, intre timp nu am mai fost contactat de el sa imi spuna nici macar ca s-a pierdut procesul in final.
Din ce am observat a luat 1000 lei si a facut o contestatie fara toate amanuntele pe care le-am indicat ( martori, existenta RCA ) iar apoi nici nu s-a prezentat la proces.
In tot acest interval din 2012 - 2015 am tot incercat sa aflu amanunte despre dosar insa de fiecare data a spus ca nu are timp si ma anunta cand se stabileste un termen .
Astfel in final dupa ce am primit sentinta finala ca am pierdut nu am primit nici de la avocat nici macar un telefon sa ma anunte cum s-a finalizat.
Unde il pot reclama pentru faptul ca nu s-a ocupat conform contractului de cazul meu? Macar sa imi recuperez onorariul platit sa imi platesc amenda.