avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Neprezentare avocat si pierdere contestatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Neprezentare avocat si pierdere contestatie

Buna ziua,

Am avut in anul 2012 o contraventie la politia rutiera, se presupune ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului, nu a fost nimic filmat, doar a presupus politia rutiera care nu avea vizibilitate spre acel semafor, ei au vazut semaforul de pe partea opusa si au calculat viteza mea si au spus ca am trecut pe rosu.

Pentru ca nu am avut la in masina polita RCA si era in portbagaj pana am gasit-o agentul de politie a scris pe PV ca nu am putut prezenta polita RCA iar cand i-am aratat-o a scris la mentiuni ca am prezentat-o dupa ce PV-ul a fost completat.

Astfel am primit amenda pentru trecere pe culoare rosie, neprezentare de RCA si 30 zile de suspendare.

Am contactat un avocat si am platit pe baza contractului de asistenta juridica o suma de 1000 lei cu chitanta atasat la contract.

Problema e ca pe contestatia redactata nu a precizat nimic de martori ( desi am comunicat ca aveam martori in masina ca nu era rosu, era verde/ galben ), plus ca aveam si polita RCA dar pana am gasit-o agentul de politie nu a vrut sa o mai ia in considerare.

La primul termen al procesului nu s-a prezentat astfel mi-a fost si respinsa contestatia cu motiv defondata. In sentinta apare scris ca pe langa faptul ca nici una din parti nu s-a prezentat la proces nici nu s-au solicitat martori.

Astfel dupa aceasta sentinta am resuit sa dau cumva de avocat si a spus ca nu era nevoie sa se prezinte desi in contract vad ca scrie la obiectul contractului: "redactare si sustinere plangere contraventionala" .

A ramas sa faca recurs si acum dupa 3 ani am pierdut si recursul, intre timp nu am mai fost contactat de el sa imi spuna nici macar ca s-a pierdut procesul in final.

Din ce am observat a luat 1000 lei si a facut o contestatie fara toate amanuntele pe care le-am indicat ( martori, existenta RCA ) iar apoi nici nu s-a prezentat la proces.

In tot acest interval din 2012 - 2015 am tot incercat sa aflu amanunte despre dosar insa de fiecare data a spus ca nu are timp si ma anunta cand se stabileste un termen .

Astfel in final dupa ce am primit sentinta finala ca am pierdut nu am primit nici de la avocat nici macar un telefon sa ma anunte cum s-a finalizat.

Unde il pot reclama pentru faptul ca nu s-a ocupat conform contractului de cazul meu? Macar sa imi recuperez onorariul platit sa imi platesc amenda.

Alte discuții în legătură

Accident rutier - culpa, reparatia masinii pe rca victor2302 victor2302 buna ziua, Acum cateva zile am facut un accident rutier. Ma aflam intr-o intersectie semaforizata, doar cu semafoare de inainte si a trebuit sa fac ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat andreiberbecar andreiberbecar Buna ziua! Aseara am fost oprit de un echipaj al Politiei rutiere, in vederea suspendarii permisului de conducere pentru trecere pe culoare rosie. In ... (vezi toată discuția)
Carnet suspendat - nevoie de avocat iontab iontab Buna ziua, Acum o luna am fost oprit de politie sub pretextul ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului. Am incercat sa ii explic ca nu era rosu cand am ... (vezi toată discuția)