avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet suspendat - nevoie de avocat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet suspendat - nevoie de avocat

Buna ziua,
Acum o luna am fost oprit de politie sub pretextul ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului. Am incercat sa ii explic ca nu era rosu cand am intrat eu in intersectie dar nu am mai rezolvat nimic. Mi-a suspendat carnetul pt 1 luna.
Pt cine stie este vb de o intersectie de pe drumul sarii ... care este relativ lunga... si nu poate fi traversata in 10 sec ... cat ar dura sa dispara pana si culoarea galbena a semaforului.
Am scris in PV ca nu sunt de acord cu fapta constatata, am depus contestatie la jud sect 5, mi s-a stabilit pe data de 13 ianuarie.
Acum ... cateva intrebari :
1) Ce se intampla daca nu ma prezint la proces? ... mai sunt pus sa platesc si alte taxe in afara de amenda? ceva taxe de judecata ... sau avocatul apararii?
2) Crede cineva ca am sanse sa castig ... eu am avut si un martor in masina ... care nici macar nu apare pe PV?
3)Cam care ar fi pretul ca sa fiu reprezentat de cineva in acest proces?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:32, 17 Decembrie 2008
Daca ati facut plangere impotriva procesului verbal incheiat trebuie sa va prezentati si sa va sustineti apararile. Nu aveti de platit alte taxe....chiar aveti sanse sa nu platiti nici amenda. Iar persoana care era cu dumneavoastra in masina poate sa fie propusa ca martor de catre dumneavoastra. Car despre reprezentarea in proces , discutati cu un avocat. Fiecare are onorariile sale.
Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pentru trecere pe culoarea rosie a semaforului khristian23 khristian23 ieri noaptea mi-a fost retinut permisul pentru trecerea pe culoarea rosie a semaforului- acesta fiind motivul , nu si faptul... practic eu am trecut la ... (vezi toată discuția)
Accident auto Miruna1304 Miruna1304 Buna ziua !!! Numele meu este Roxana si am nevoie de sfaturile cuiva cu cunostinte , acum 2 sapt am avut un accident auto cel cu care m.am tamponat sa spun asa ... (vezi toată discuția)
Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)