avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto

Buna ziua !!! Numele meu este Roxana si am nevoie de sfaturile cuiva cu cunostinte , acum 2 sapt am avut un accident auto cel cu care m.am tamponat sa spun asa a trecut pe culoarea rosie a semaforului iar eu aveam culoarea verde si chiar 18 secunde pina la schimbare in rosu dinsul spune ca a ramas prins in intersectie si asa are prioritate de trecere eu ma aflam pe banda 1 iar pe banda 2 era o duba de marfa si nu aveam cym sa/l vad asa ca din mers am vazut ca am verde si mi-am continuat drumul dupa care sa intamplat nenorocirea . Ce nu inteleg eu este daca exista o lege care spune ca ai prioritate desi au trecut 10 sec de cind i sa schimbat culoarea in rosu :((
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2016
Miruna1304, utilizator
Miruna1304 a scris:

am nevoie de sfaturile cuiva cu cunostinte


Ce fel de "cunostinte"? ;)

Nu exista nicio lege care sa prevada asa ceva.

Cand intra intr-o intersectie conducatorul auto trebuie sa anticipeze daca blocheaza sau nu intersectia.

Blocarea intersectie este considerata contraventie si se sanctioneaza cu amenda.

Art. 57. - OUG 195
(3) Patrunderea unui vehicul intr-o intersectie este interzisa daca prin aceasta se produce blocarea intersectiei.

Art. 102. – (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
(2) Amenda contraventionala prevazuta la alin. (1) se aplica si conducatorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care savarseste o fapta pentru care se aplica 6 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. d).

Art. 108. – (1) Savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contraventii atrage, pe langa sanctiunea amenzii, si aplicarea unui numar de puncte de penalizare, dupa cum urmeaza:
d) 6 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:
10. patrunderea intr-o intersectie dirijata prin semafoare, daca prin aceasta se produce blocarea circulatiei in interiorul intersectiei.
Totusi am mers la politie pt declaratie iar domnul agent spune ca exista o asemenea lege care spune ca daca ramai prins in intersectie ai prioritate precizez ca sunt insarcinata si a fost apel la 112 dupa care am fost spitalizata fara sa cer nici.o dauna decit repararea masinii astazi ma trezesc ca vine domnul care a intrat in mine si spune sai repar masina ca eu sunt vinovata ca am trecut pe verde
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2016
Miruna1304, utilizator
Asa cum v-am spus, nu exista o astfel de lege.

Dar acum cand ati mai dat cateva amanunte nu inteleg cum s-a produs accidentul!

In prima postare spuneti ca domnul era in intersectie iar acum spuneti ca domnul a intrat in dvs.!!:hm:

Cum s-a produs de fapt accidentul, cine era in intersectie si cine a intrat in intersectie pe verde?:-/

Erati prima la semafor sau au mai fost masini in fata dvoastra care au intrat intersectie?

eu mergeam pe directia inainte cind am ajuns in dreptul intersectiei am sesizat ca mai aveam 18 secunde pe verde atunci dinsul a intrat in mine venea din partea stinga dupa accident a spus ca i sa schimbat culoarea si a ramas prins in intersectie .
eu am vazut in timp ce ma apropiam de semafor ca au mai trecut 2 autoturisme inainte sa ajung eu in intersectie si cum aveam verde si prioritate de trecere mi-am continuat drumul

Alte discuții în legătură

Problema accident auto AlexInk AlexInk Buna ziua . In urma cu 3 luni am avut un accident auto intr-o intersectie semaforizata . Eu efectuam viraj la stanga si am fost lovit frontal de catre alta ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime. consider că poliția a greșit dându-i dreptate celuilalt șofer, cum se aplică legea în situațiile astea? Nicoleta20018 Nicoleta20018 Buna ziua! As dori sa incep cu ce sa intamplat. Intr-o intersectie semaforizata eram primul la semafor, sa facut verde am plecat vreo 2 metri in fata, am ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)