avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Accident cu victime. Consider că poliția a greșit ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Accident cu victime. Consider că poliția a greșit dându-i dreptate celuilalt șofer, cum se aplică legea în situațiile astea?

Buna ziua!
As dori sa incep cu ce sa intamplat.
Intr-o intersectie semaforizata eram primul la semafor, sa facut verde am plecat vreo 2 metri in fata, am observat salvarea din partea dreapta cu luminile si girofarele aprinse, am oprit sa dau prioritate (3 secunde) dupa mi-am continuat directia de mers (drept) si am observat ca sa facut verde in partea dreapta a intersectiei pt masinile ce veneau din dreapta mea(mentionez ca eram pe liniile de tramvai) dar nu oprita mergeam doar incet. in partea dreapta sunt 3 benzi(banda 3 care te obliga sa faci stanga banda 2 era pt mers inainte si prima banda mers inainte si dreapta) de pe banda 2 mia facut semn conducatorul auto sa trec(metionez ca mai era o masina in spatele lui) am trecut si de pe prima banda am fost izbita in plin (masinile ambele dauna totala plus victime eu cu prietena mea ce era in dreapta).Limita de viteza de unde venea cel care ma lovit era de 70 km/h. Politia ia dat drept de cauza lui, pt ca nu i-am acordat prioritate, dar mi se pare putin ciudat ca nu stiu cum se aplica legea in situatiile astea, pt ca eu semaforul din spate nu il mai puteam vedea si preciz ca sa facut extrem de repede verde pt ca am plecat de la semafor prima maxim 5 secunde au trecut pana ce a trecut salvarea si mi-am continuat drumul iar ei deja aveau verde cand eram la jumatatea intersectiei pe liniile de tramvai.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 13:40, 8 Mai 2018
Puteti contesta PV al politiei in instanta de judecata si sa cereti instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea auto.
Fara a fi la fata locului sa vezi semnele de circulatie, inregistrarile de pe camerele de supraveghere, sa stabilesti pozitia fiecarei masini in trafic in momentul producerii evenimentului este greu de stabilit responsabilitati.
Fiind inregistrate victime, aproape sigur, dosarul de cercetare va fi trimis de politie la parchet. Posibil, procurorul sa ceara o expertiza tehnica judiciara in specializarea auto.
Multumesc frumos pentru raspuns, dar eu vreau sa stiu daca am vre-o sansa sa castig daca contest PV?
Nu conteaza ca verde, ca rosu...ca 3 secunde, cand ati vazut ca cei cu prioritate pornesc si dumneavoastra sunteti in mijlocul intersectiei, trebuia sa va ASIGURATI relativ la toate cele 3 benzi, mai ales ca nu trebuia sa fiti acolo in acel moment, Punct. Facand un exercitiu de logica si presupunand ca instanta va v-a da dreptate, rezulta ca masina care intentiona sa treaca PE VERDE este vinovata. Vi se pare plauzibil un astfel de deznodamant ?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2018
viorel55, utilizator
Sa inteleg ca din punctul dumneavoastra de vedere nu conteaza ce culoare era semaforul? mentionez ca si eu am trecut pe verde,cum spuneti de exemplu, trec pe verde si dintr-o data in dreapta ta semaforul se face verde si intra unu in tine.Ambi ati trecut pe verde! cine e de vina? prioritate de dreapta? daca tot facem exercitii de logica."Punct"
Pe forum se pot emite tot felul de pareri atata timp cat nu se are in fara locul producerii evenimentului rutier.
Conteaza doar concluzia oficiala din PV al politiei respectiv din raportul de expertiza.

Alte discuții în legătură

Accident auto Miruna1304 Miruna1304 Buna ziua !!! Numele meu este Roxana si am nevoie de sfaturile cuiva cu cunostinte , acum 2 sapt am avut un accident auto cel cu care m.am tamponat sa spun asa ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit într-o intersecție de cineva care a forțat semaforul, dar poliția a spus că e culpă comună pentru că nu am acordat prioritate de dreapta. sunt vinovat și eu? Relu24 Relu24 Buna ziua. Sambata am avut un accident auto cu victima. Intr-o intersectie am patruns pe culoarea verde a semaforului, am virat stanga si am asteptat sa se ... (vezi toată discuția)
Verde intermitent pierde prioritatea cand? florinnel florinnel Sunt doua masini din sens opus fiecare pe un drum cu prioritate amandoua .Exista doua benzi pentru fiecare pe directia de mers.Unul dintre ei se incadreaza pe ... (vezi toată discuția)