avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost lovit într-o intersecție de cineva care a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost lovit într-o intersecție de cineva care a forțat semaforul, dar poliția a spus că e culpă comună pentru că nu am acordat prioritate de dreapta. Sunt vinovat și eu?

Buna ziua.
Sambata am avut un accident auto cu victima.
Intr-o intersectie am patruns pe culoarea verde a semaforului, am virat stanga si am asteptat sa se faca semaforul rosu pentru cei care veneau din partea dreapta. ( se circula pe 3 benzi din partea dreapta ). Semaforul si-a schimbat culoarea in galben, cei ce circulau pe benzile 3 si 2 au oprit, m-am pus in miscare, am ajuns in dreptul benzilor 3 si 2 si mi-am continuat drumul. Pe prima banda tot din partea dreapta a venit un coleg de trafic si a intrat in mine, ricosand pe un scoar si lovind alte doua masini de pe contra sensul meu. Cei de la politie au spus ca este culpa comuna, adica vina mea si a lui celui care m-a lovit, deoarece eu nu am acordat prioritate de dreapta si el a fortat semaforul. Sincer sa fiu, eu nu sunt multumit ce concluzie au tras cei de la politie. Au spus ca s-a deschis un dosar de cercetare penala cu vatamare corporala din culpa. Mie si celui ce m-a lovit, ne-au retinut permisele de conducere pentru 15 zile pana cand cazul va fi solutionat si ne-au dat dovada de reparatii. Eu in acest moment, ce ar trebuii sa fac ?
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 24 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 02:30, 23 Martie 2019
Eu zic ca ar trebuii sa te multumesti cu atat si ca politistii au fost "finuti".
Daca cel care te-a lovit contesta, si dovedeste ca nu a putut oprii la culoarea galbena din motive de siguranta, o sa iesi vinovat pentru accident tu, ca nu ai acordat prioritate de dreapta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victime. consider că poliția a greșit dându-i dreptate celuilalt șofer, cum se aplică legea în situațiile astea? Nicoleta20018 Nicoleta20018 Buna ziua! As dori sa incep cu ce sa intamplat. Intr-o intersectie semaforizata eram primul la semafor, sa facut verde am plecat vreo 2 metri in fata, am ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea video poate fi proba in instanta? Marian Jumara Marian Jumara Am avut un accident de circulatie .Am patruns pe culoarea verde a semaforului electric pe directia inainte, si dupa ce am trecut de centrul intersectiei am ... (vezi toată discuția)
Galben intermintent ! rutiera -Christian- -Christian- Buna ziua, ar putea sa ma lamureasca si pe mine cineva cu o problema ? In caz ca avem culoarea rosie la semafor, pentru inainte si stanga, iar pentru dreapta ... (vezi toată discuția)