avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inregistrarea video poate fi proba in instanta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inregistrarea video poate fi proba in instanta?

Am avut un accident de circulatie .Am patruns pe culoarea verde a semaforului electric pe directia inainte, si dupa ce am trecut de centrul intersectiei am observat o masina care vrea sa intre in intersectie din partea mea dreapta.Dupa ce am trecut de ea fara sa intram in coliziune, o alta masina care venea tot din parte dreapta ma lovit cu fata in partea din dreapta spate a autoturismului pe care il conduceam.mentionez ca eram aproape iesit din intersectie cand sa produs evenimentul.Semaforul electric care se afla pe directia mea de mers este pozitionat aproximativ cu 30m mai in spate decat locul unde incepe intersectia.Conducatorul care ma lovit sustine ca a patruns pe culoarea verde a semaforului electric aflat pe directia lui de mers si se afla postat la 6 m de locul unde incepe intersectia.Accidentul a fost filmat de catre un motociclist cu o camera de filmat prinsa de casca de protectie si postat pe un sait.Initial soferul care ma lovit nu a vrut sa mergem sa declaram accidentul la Politie considerand daunele minore.La autoturismul meu am avut bara din spate usor desprinsa si aripa spate foarte putin infundata.La autoturismul sau a avut bara din fata usor manjita de cauciucul cu care a intrat in contact si placuta de inmatriculare sarita din supot.Dupa ce a primit filmul de la acel binevoitor, si-a schimbat parerea si a doua zi sa prezentat la Politie sa declare accidentul de unul singur contrar intelegerii pe care am avuto in seara zilei cu pricina.Accidentul sa produs in Bucuresti iar eu sunt din provincie.Facad investigatii Politia m-a chemat la Bucuresti sa dau explicatii despre accident imputandu-mi faptul ca nu m-am prezentat in 24 ore sa declar .Au luat de baza filmul accidentului si nu au vrut sa ia in condiderare declaratia mea ca semaforul aflat pe directia mea de mers indica verde in momentul trecerii prin dreptul lui si nici a martorului care se afla cu mine in autoturism si care a declarat acelasi lucru.Ce sanse am sa nu fie luata ca proba in instanta filmarea video facuta de motociclist?
Se va lua in considerare proba filmata insa nu are aceeasi valoare cafilmul produs de o camera aflata la intersectie .Se stie ca filmele se pot truca de catre parti .Daca ai asigurare si nu sunt victime de ce iti faci griji ?
o proba poate fi infirmata de alte probe

dvs cereti expertiza semafoarelor
Am fast gasit vinovat de catre Politie si am permisul suspendat pe o perioada de 90 zile, iar cel care ma lovit este ok
poti face contestatie la procesul verbal de cotraventie
Daca doriti sa vedeti inregistrarea puteti accesa trafictube.ro, Accident live pe rosu.

Alte discuții în legătură

Accident auto Miruna1304 Miruna1304 Buna ziua !!! Numele meu este Roxana si am nevoie de sfaturile cuiva cu cunostinte , acum 2 sapt am avut un accident auto cel cu care m.am tamponat sa spun asa ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime. consider că poliția a greșit dându-i dreptate celuilalt șofer, cum se aplică legea în situațiile astea? Nicoleta20018 Nicoleta20018 Buna ziua! As dori sa incep cu ce sa intamplat. Intr-o intersectie semaforizata eram primul la semafor, sa facut verde am plecat vreo 2 metri in fata, am ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)