avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Inregistrarea video poate fi proba in instanta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Inregistrarea video poate fi proba in instanta?

Am avut un accident de circulatie .Am patruns pe culoarea verde a semaforului electric pe directia inainte, si dupa ce am trecut de centrul intersectiei am observat o masina care vrea sa intre in intersectie din partea mea dreapta.Dupa ce am trecut de ea fara sa intram in coliziune, o alta masina care venea tot din parte dreapta ma lovit cu fata in partea din dreapta spate a autoturismului pe care il conduceam.mentionez ca eram aproape iesit din intersectie cand sa produs evenimentul.Semaforul electric care se afla pe directia mea de mers este pozitionat aproximativ cu 30m mai in spate decat locul unde incepe intersectia.Conducatorul care ma lovit sustine ca a patruns pe culoarea verde a semaforului electric aflat pe directia lui de mers si se afla postat la 6 m de locul unde incepe intersectia.Accidentul a fost filmat de catre un motociclist cu o camera de filmat prinsa de casca de protectie si postat pe un sait.Initial soferul care ma lovit nu a vrut sa mergem sa declaram accidentul la Politie considerand daunele minore.La autoturismul meu am avut bara din spate usor desprinsa si aripa spate foarte putin infundata.La autoturismul sau a avut bara din fata usor manjita de cauciucul cu care a intrat in contact si placuta de inmatriculare sarita din supot.Dupa ce a primit filmul de la acel binevoitor, si-a schimbat parerea si a doua zi sa prezentat la Politie sa declare accidentul de unul singur contrar intelegerii pe care am avuto in seara zilei cu pricina.Accidentul sa produs in Bucuresti iar eu sunt din provincie.Facad investigatii Politia m-a chemat la Bucuresti sa dau explicatii despre accident imputandu-mi faptul ca nu m-am prezentat in 24 ore sa declar .Au luat de baza filmul accidentului si nu au vrut sa ia in condiderare declaratia mea ca semaforul aflat pe directia mea de mers indica verde in momentul trecerii prin dreptul lui si nici a martorului care se afla cu mine in autoturism si care a declarat acelasi lucru.Ce sanse am sa nu fie luata ca proba in instanta filmarea video facuta de motociclist?
Ca sa va lamuresc cu privire la clipul video:
- Politia are filmarea originala, nu editata, cum a fost urcata pe trafictube.ro pentru exemplificare, deci la orice expertiza se poate vedea ca NU este nici un trucaj
- Am pastrat cardul de memorie cu filmarea integrala a acelei zile (aproximativ 1 ora de cand a fost pornita camera si pana a fost oprita), ca ma gandeam ca unii nu au limita. Q.E.D.

De asemenea, stimate domn Marian Jumara, in afara de camera care a filmat, am vazut cu ochii mei accidentul si de aceea v-am spus atunci ca ati intrat pe rosu. Puteam fi eu in locul masinii si plecam pe verde mai tare (demaraj mai bun al motocicletei) si ma loveati, acum va garantez ca aveati un proces de nu-l puteati duce.

De asemenea, in intersectia respectiva este camera Politiei de supraveghere a traficului, de asemenea va sfatuiesc sa cereti "expertiza" semafoarelor, pentru a va face si mai mult de...

Succes.
distanta masurata de la locul unde este instalat semaforul si pana unde am fost lovit de individul care conducea Kia si a plecat in tromba ,este de 60m. pentru individul care a filmat am o rugaminte, sa ia ruleta si sa masoare distanta si apoi sa faca comentarii.semaforul din directia de unde am intrat nu indica decat verde inainte sau la dreapta sau rosu pentru aceleasi directii. daca eu am intrat in intersectie la culoarea rosie a semaforului ceilalti doi soferi care vireaza la dreapta venind din aceeasi directie cu mine ,ce culoare a semaforului au vazut daca nu au oprit si au continuat deplasarea? oare nu exista posibilitatea ca eu sa fi patruns in intersectie la culoarea verde care a devenit galben si apoi rosu cand eram in miscare si aprope terminasem iesirea din intersectie cand am fost lovit. sa fim seriosi, cand facem afirmatii si sa privim faptele asa cum au fost , nu cum declara niste "binevoitori" pe care ia cuprins spiritul civic si vor sa prezinte faptele dupa bunul lor plac. nu am vazut la nici un semafor in bucuresti sa se astepte 3 secunde sau mai mult de la aparitia semnalului verde al semaforului si apoi sa plece de pe loc, din contra sunt atat de nerabdatori ca unii pleaca imediat . despre politete in trafic sau despre conduita preventiva nici vorba.daca in acel moment in locul meu era un echipaj aflat in misiune, ce mai spunea individul care conduce Kia sau cel care a filmat despre modul cum se patrunde intro intersectie ?dar se multumesc sa faca aprecieri la modul cum conduc unii soferi , cand ei sunt .......
Multumesc moderatorilor pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto Miruna1304 Miruna1304 Buna ziua !!! Numele meu este Roxana si am nevoie de sfaturile cuiva cu cunostinte , acum 2 sapt am avut un accident auto cel cu care m.am tamponat sa spun asa ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime. consider că poliția a greșit dându-i dreptate celuilalt șofer, cum se aplică legea în situațiile astea? Nicoleta20018 Nicoleta20018 Buna ziua! As dori sa incep cu ce sa intamplat. Intr-o intersectie semaforizata eram primul la semafor, sa facut verde am plecat vreo 2 metri in fata, am ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)