avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permisul de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permisul de conducere

Cu respect!
Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este si semafor care nu are culoare verde ci doar galben intermitent si rosu.
Intro dimineata veneam de la Dorohoi si cand sa ma apropii de semafor sa schimbat in rosu.Am franat dar pentru ca aveam oaresice viteza nu am reusit sa opresc pana in semafor,am depasit cu aproximativ juma de masina semaforul, am asteptat sa revina galben intermitent , si am intrat in intersectie, dar in partea mea dreapta , in intersectie se afla un echipaj de politie care ma trage pe dreapta in statia de autobuz, imi cere actele, il intreb de ce am fost oprit si imi spune ca pentru un control de rutina Ii inmanez actele se duce la masina si vine cu un proces verbal spunindu-mi :ACOLO SE OPRESTE LA SEMAFOR?Pe moment nu am realizat ce vrea sa spuna......apoi imi explica ca am depasit linia semafoarelar , si ca am vrut sa trec pe rosu dar l-am vazut pe el si am oprit. Eu ii zic DAR AM OPRIT CARE ESTE PROBLEMA? Pai o luna fara permis....nu am vrut sa semnez procesul verbal, am cerut martor la care el sa dus in statia de taxi a luat un taximetrist si mia zis uite un martor ! Il intreb pe domn de ce este martor la care domn MILITIAN imi spune la fapta .Mi-o dat doar certificatul si dovada apoi mi-a zis ca PV mi-l trimite acasa si "sa d-ai in judecata politia sa vad cum dovedesti tu ca nu e asa ?????
Am ramas cateva secunde masca..... apoi am fugit la tribunal sa fac contestatie.
Intrebarea mea este ACOLO IN INTERSECTIE SE AFLA O CAMERA DE LUAT VEDERERI A PRIMARIEI CUM POT EU SA CER IMAGINEA IN INSTANTA SI DACA SE ACCEPTA CA PROBA? pe inregistrare se vede clar fapta mea.
Si daca scrie undeva in codul rutier de : DEPASIREA LINIEI SEMAFOARELOR?
VA ROG , MULTUMESC>
Cel mai recent răspuns: geobotosani , utilizator 23:46, 29 Septembrie 2011
Puteti solicita in instanta , cand formulati cererea de probatorii sa fie furnizate instantei imaginile luate de camera de luat vederi aflata in intersectie.
Sarcina probatiunii intr-o astfel de plangere apartine politiei care trebuie sa faca dovada incalcarii legislatiei rutiere de catre dvs , in acea intersectie.
SWolicitati eliberarea unul certificat de grefa din instanta , care sa ateste ca aventi pe rol acea plangere contraventionala si cu acesta mergeti la politie pentru a vi se returna pana la solutionarea cauzei permisul de conducere.
Inca de respingere a plangerii dbs , in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti ( de la data pronuntarii acesteia) , trebuie sa returnati permisul la politie.
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Daca lucrurile s-au petrecut asa cum ati postat pe forum aveti sanse sa castigati in instanta. Politia va trebui sa va dovedeasca prin probe filmate ca ati gresit.
Va multumesc mult de totSi exact asa sa intamplat,...
Nu cunosc respectiva intersectie, dar ceva mi se pare in neregula. Ma refer la semafor. Intr-o intersectie cu sens giratoriu, de obicei, alaturat indicatorului rutier de sens giratoriu se ataseaza un semafor cu o singura culoare - galben intermitent. Acest semafor are rolul de a atrage atentia conducatorilor auto asupra indicatorului de sens giratoriu. In acest caz se aplica prioritatea de stanga.
Exista si intersectii care au forma de sens giratoriu, dar prioritatea de trecere este reglementata prin indicatoare rutiere si semafor. In acest caz semaforul trebuie sa aibe cel putin culoarea rosie si verde (la unele semafoare culoarea galbena, desi exista, nu este fuuctionala). Asa cum ati descris dvs semaforul nu corespunde normelor rutiere. In timpul in care dvs aveti rosu, pe o alta directie trebuie sa aibe verde pentru a avea permmisiunea de a circula. Trebuie ca si dvs. sa aveti un timp in care culoarea semaforului sa fie verde pentru a va permite trecerea.
Asa cum este semaforul descris de dvs. are un singur rol si anume cel de a incurca pe conducatorii auto.
In contestatie tratati si acest aspect.
In alta ordine de idei, autoturismul ce-l conduceati se apropia de intersectie cu o anumita viteza. Pentru a opri autoturismul parcurge o anumita distanta. In cazul in care la schimbarea culorii semaforului distanta pana la intersectie este mai mica decat distanta necesara opririi, aveti dreptul sa patrundeti in intersectie.
Contestati procesul verbal invocand, pe langa altele, si aceste doua aspecte.
Va doresc succes.
Va multumesc pentru interventie si pentru timpul acordat!
Cat despre aprecierea d-voastra asa este , respectiva intersectie prin mijloacele de semnalizare incurca foarte mult.De exemplu: te apropii de intersectie indiferent de unde vii si trebuie sa fii atent la semafor sa nu apara rosu rapid , verde nu ai ci doar galben intermitent , dar cand ai galben intermitent nu inseamna ca ai verde , deci nu treci esti in girator cedezi trecerea, pe doua artere in sens consecutive mai ai si trecere de pietoni pe celelalte nu, cand crezi ca poti trece apare rosu.....te-a vazut te-ai ars ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Galben intermintent ! rutiera -Christian- -Christian- Buna ziua, ar putea sa ma lamureasca si pe mine cineva cu o problema ? In caz ca avem culoarea rosie la semafor, pentru inainte si stanga, iar pentru dreapta ... (vezi toată discuția)
Problema dupa constatare amiabila ? erounecunoscut erounecunoscut Buna ziua, Am fost implicat intr-un [u]accident stupid[/u]. Venind pe un drum cu prioritate si intrand intr-o intersectie semaforizata am fost ... (vezi toată discuția)
Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)