avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema accident auto

Buna ziua . In urma cu 3 luni am avut un accident auto intr-o intersectie semaforizata . Eu efectuam viraj la stanga si am fost lovit frontal de catre alta masina (un taxi) . Ambii am fost transportati la spital cu rani minore , nici unu nefiind internat peste noapte . Dupa ce am dat declaratiile necesare politie , el nu a recunoscut ca a trecut pe culoarea rosu a semaforului sau ca ar fi fortat portocaliul , eu am plecat in prima secunda de verde de la semafor . Aceea intersectie este monitorizata de camere video , insa pe nici una nu se obserca culoarea semaforului . Acum dupa 3 luni ( 23 martie 2013 a fost accidentul) nu am nici un raspuns din partea politiei , acestia ma poarta pe drumuri spunand ca nu poate lua o decizie fara solutionarea scrisa a procurorului . Ce ar trebui sa fac ? Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:37, 25 Iulie 2013
Solicitati oficial prim procurorului parchetului responsabil,sa va comunice stadiul cercetarii,eventual solutia dispusa in cauza
Procurorul a dispus nup , in acea rezolutie nu se specifica cu apartine vina pt producerea accidentului . Am mers la Politie si agentul constator mi-a spus ca accidentul a fost incadrat ca si culpa comuna (o mare prostie) , acesta nu mi-a dat decizia m-a pus sa fac o cerere catre comandantul politie prin care sa mi se elibereze decizia in caz.... Acum doresc sa contest aceasta decizie , intrebare este daca pot si fara sa am nici o decizie din partea lor ? VA MULTUMESC .
AlexInk a scris:

el nu a recunoscut ca a trecut pe culoarea rosu a semaforului sau ca ar fi fortat portocaliul , eu am plecat in prima secunda de verde de la semafor .


Au aparut semafoare cu culoare portocalie??
Nu o luati in nume de rau dar daca ati fi asteptat inca 2-3 secunde accidentul nu s-ar fi produs. Ati castigat ceva daca ati plecat in prima secunda de la semafor? Raspunsul este clar negativ, veti pierde mult mai mult timp decat 1 secunda incercand (ore si zile intregi) sa va demonstrati nevinovatia.
cyan a scris:


Au aparut semafoare cu culoare portocalie??
Nu o luati in nume de rau dar daca ati fi asteptat inca 2-3 secunde accidentul nu s-ar fi produs. Ati castigat ceva daca ati plecat in prima secunda de la semafor? Raspunsul este clar negativ, veti pierde mult mai mult timp decat 1 secunda incercand (ore si zile intregi) sa va demonstrati nevinovatia.



Ok , dar trebuia sa ghicesc ce avea de gand sa faca celalat sofer ? In mod normal nu circuli cu viteza pe care o avea el in oras . Daca eu am fost corect ( si am plecat cand semaforul a devenit verde ) nu vad unde e greseala mea ?
Cunoasteti bancul cu soferul de taxi meserias?

"Un tip opreste un taxi. Merg ei ce merg, si-n fata apare o intersectie cu semaforul pe "rosu". In loc sa frineze soferul accelereaza si trece
"pe muchie de cutit" prin intersectie.Pasagerul, alb ca varul striga:
- Ce faci domne' esti nebun ?! Era sa ne ciocnim !...etc...
- Lasa, domnu' ca stiu eu ce fac; eu sunt meserias...
Mai merg ei o bucata de drum.Din nou o intersectie, si din nou pe rosu.
Cu acceasi tehnica, soferul trece in viteza, evitand in extremis accidentul.
Pasagerul, cu tahicardie, striga:
- Ajunge omule ! Esti asasin sau ti-ai iesit din minti ! N-ai vazut ca era "rosu" ?!
- Sefu', nu-ti fa probleme ca stiu eu ce fac. Domne', eu sunt meserias...
Dupa inca o portiune de drum apare o intersectie cu "verde".
Taximetristul, in loc sa continue, frineaza brusc - fara sa intre in intersectie.
Pasagerul nu se abtine:
- Acum chiar ca nu te inteleg !? De ce nu treci, ca doar e "verde" ?
- Aha,...las' ca stiu eu ce fac.Si daca vine cumva un meserias de pe dreapta !...."

Ati avut ghinionul sa dati peste un sofer de taxi meserias plecand "ca din pusca" dupa schimbarea culorii semaforului.
Este foarte adevarat ca daca ati plecat plecat pe culoarea verde erati indreptatit sa aveti prioritate dar mai sunt "meseriasi" care forteaza galbenul si atunci se produce necazul.

Conducere inseamna in primul rand anticiparea reactiilor celorlalti conducatori auto aflati in trafic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto Miruna1304 Miruna1304 Buna ziua !!! Numele meu este Roxana si am nevoie de sfaturile cuiva cu cunostinte , acum 2 sapt am avut un accident auto cel cu care m.am tamponat sa spun asa ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime. consider că poliția a greșit dându-i dreptate celuilalt șofer, cum se aplică legea în situațiile astea? Nicoleta20018 Nicoleta20018 Buna ziua! As dori sa incep cu ce sa intamplat. Intr-o intersectie semaforizata eram primul la semafor, sa facut verde am plecat vreo 2 metri in fata, am ... (vezi toată discuția)