avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - culpa, reparatia masinii pe RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - culpa, reparatia masinii pe RCA

buna ziua,

Acum cateva zile am facut un accident rutier. Ma aflam intr-o intersectie semaforizata, doar cu semafoare de inainte si a trebuit sa fac stanga. Am trecut pe verde, m-am incadrat sa fac stanga, am oprit, am asteptat sa treaca masinile din dreapta mea, nu mai venea nimik, am observat culoarea semaforului ptr pietoni verde, deci se pusese rosu celor din dreapta, am plecat si dintr-o data o masina din dreapta a intrat in plin in mine. Am martori si stiu sigur ca acela a trecut pe rosu, am fost la politie, individul a zis ca a trecut pe verde si ca nu i-am dat prioritate si politiatul m-a gasit pe mine vinovat.
Eu am scris in procesul verbal ca nu ma consider vinovat. Intrebarea mea este urmatoarea : Daca contest si demonstrez ca acel individ a trecut pe rosu, masina mea poate fi reparata pe RCA-ul acestuia. Unele persoane mi-au zis ca ma chinui degeaba si ca chiar daca demonstrez ca el a trecut pe rosu (exista inregistrare video) tot nu o sa imi pot repara masina pe RCA-ul acestiua ca o sa fie culpa comuna ca eu nu i-am dat prioritate.
Astept niste sfaturi, va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:01, 6 Iunie 2012
daca va considerati nevinovat, trebuie sa contestati pv insa veti avea nevoie de martorii de care ati facut vorbire.
chiar daca este culpa comuna (desi nu cred ca se poate retine asa ceva) RCA va achita o suma mai mica, proportionala cu vina dvs. insa nu cred ca se poate retine culpa comuna deoarece atit timp cit avea culoarea rosie a semaforului nu exista in sarcina dvs o cedare de prioritate si deci nu ati incalcat nici o lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto Miruna1304 Miruna1304 Buna ziua !!! Numele meu este Roxana si am nevoie de sfaturile cuiva cu cunostinte , acum 2 sapt am avut un accident auto cel cu care m.am tamponat sa spun asa ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera - art. 57 din r.a. a oug 195/2002 iuliana7 iuliana7 Va rog sa-mi explicati mai amplu, la ce fel de indicatoare rutiere se refera acest articol, caci nu poate fi vorba de indicatoarele de reglementare a ... (vezi toată discuția)
Am fost lovit într-o intersecție de cineva care a forțat semaforul, dar poliția a spus că e culpă comună pentru că nu am acordat prioritate de dreapta. sunt vinovat și eu? Relu24 Relu24 Buna ziua. Sambata am avut un accident auto cu victima. Intr-o intersectie am patruns pe culoarea verde a semaforului, am virat stanga si am asteptat sa se ... (vezi toată discuția)