avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Activitate LauraGarcea

Activitate LauraGarcea

Buna seara ! Numele meu este Laura. Situatia mea este urmatoarwa : vreau sa parasesc domiciliul actual ( al parintilor sotului meu) urmand sa intentez procesul de divort in urma caruia doresc incheierea casatoriei. Mentionez ca in urma.consumarii acesteia , am un minor in varsta de 5 ani pe care intentionez sa il iau cu mine si sa cer custodia lui. Aceasta decizie are la barza urmatoarele motive temeinice : acte de violenta fizica si verbala ( injurii foarte grave ) in prezenta minorului , acuzatii nefondate cu privire la fidelitatea mea , amenintari si manipulari de natura psihica si morala. La toate acestea exista martori.
Am scris o declaratie cu tot ceea ce am spus mai sus plus inca cateva detalii si.exemple si dorind sa o depun la politie tocmai ca sa nu fou acuzata de aceasta parasire de domiciliu sau sa ni.se intample ceva atat mie cat si.copilului meu ( scandaluri , smulgeri din brate etc) . La politie mi s a spus ca nu pot depune aceasta foaie sub forma de declaratie ci sub forma de plangere ( am refuzat pt ca am.vrut ca totul sa se termine omeneste ) .
Custodia copilului poate fi castigata de el in aceste conditii ?
In ce masura ma poate acuza de parasire de domiciliu atata timp cat eu am asemenea motive ?
Trebuie sa spun si cate ceva in legatura cu situatia mea pt a cere custodia : am locuinta , conditii optime pt cresterea copilului , sprijin moral , psihic si material din partea mamei mele , in prezent nu am.un loc de munca dar il.voi avea peste o saptamana, am.martori care imi sustin cu vehementa spusele ( pot confirma efectul violentei verbale asupra copilului ) , eu am.avut grija de el in toti acesti 5 ani ( un detaliu important : a suferit niste convulsii iar din punct de vedere neurologic are nevoie de un mediu frumos , cald, linistit ) . Ca un final al discutiei as vrea sa mentionez si ca vom.urma niste terapii sau sedinte cu un medic psiholog , in primul rand pt a trece mai usor peste tot , in al.doilea rand pt ca sunt convinsa ca rezultatul acestor discutii.ma vor avantaja in ceea ce priveste custodia ( suntem destul de afectati ) . Va multumesc din.suflet ! Imi cer scuze pt textul lung si astept cu nerabdare un raspuns . Multumesc!!