avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort. Am nevoie de un sfat !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort. Am nevoie de un sfat !

Buna seara ! Numele meu este Laura. Situatia mea este urmatoarwa : vreau sa parasesc domiciliul actual ( al parintilor sotului meu) urmand sa intentez procesul de divort in urma caruia doresc incheierea casatoriei. Mentionez ca in urma.consumarii acesteia , am un minor in varsta de 5 ani pe care intentionez sa il iau cu mine si sa cer custodia lui. Aceasta decizie are la barza urmatoarele motive temeinice : acte de violenta fizica si verbala ( injurii foarte grave ) in prezenta minorului , acuzatii nefondate cu privire la fidelitatea mea , amenintari si manipulari de natura psihica si morala. La toate acestea exista martori.
Am scris o declaratie cu tot ceea ce am spus mai sus plus inca cateva detalii si.exemple si dorind sa o depun la politie tocmai ca sa nu fou acuzata de aceasta parasire de domiciliu sau sa ni.se intample ceva atat mie cat si.copilului meu ( scandaluri , smulgeri din brate etc) . La politie mi s a spus ca nu pot depune aceasta foaie sub forma de declaratie ci sub forma de plangere ( am refuzat pt ca am.vrut ca totul sa se termine omeneste ) .
Custodia copilului poate fi castigata de el in aceste conditii ?
In ce masura ma poate acuza de parasire de domiciliu atata timp cat eu am asemenea motive ?
Trebuie sa spun si cate ceva in legatura cu situatia mea pt a cere custodia : am locuinta , conditii optime pt cresterea copilului , sprijin moral , psihic si material din partea mamei mele , in prezent nu am.un loc de munca dar il.voi avea peste o saptamana, am.martori care imi sustin cu vehementa spusele ( pot confirma efectul violentei verbale asupra copilului ) , eu am.avut grija de el in toti acesti 5 ani ( un detaliu important : a suferit niste convulsii iar din punct de vedere neurologic are nevoie de un mediu frumos , cald, linistit ) . Ca un final al discutiei as vrea sa mentionez si ca vom.urma niste terapii sau sedinte cu un medic psiholog , in primul rand pt a trece mai usor peste tot , in al.doilea rand pt ca sunt convinsa ca rezultatul acestor discutii.ma vor avantaja in ceea ce priveste custodia ( suntem destul de afectati ) . Va multumesc din.suflet ! Imi cer scuze pt textul lung si astept cu nerabdare un raspuns . Multumesc!!
Autoritatea părintească va fi exercitată în comun de către ambii părinți. Instanța urmează să stabilească locuința copilului la unul dintre părinți.
În ce privește cazul dvs, având în vedere cele menționate, aveți toate motivele să sperați că locuința copilului va fi stabilită la dvs.. Angajați-vă un avocat care să vă sfătuiască în consecință.
Parasirea de domiciliu nu este sanctionata de lege, in cel mai prost caz puteti fi culpabila de contributie la terminarea casatoriei, atat.
Totusi, in cazul in care probele dv. sunt atat de clare, aveti sanse mari pentru a obtine locuinta copilului stabilita la dv. si aveti temeiuri pentru a pleca din casa in care suferiti abuzuri.
Va sfatuiesc sa apelati la un avocat sau mediator ca sa incercati sa stabiliti divprtul amiabil, fara razboaie in instanta, daca se poate.
Daca in perioada urmatoare plecarii aveti probleme cu violentele, puteti cere un ordin de protectie.
Totusi, sper ca lucrurile nu sunt atat de grave.
Pe de alta parte, ar trebui sa vedeti si o modalitate in care copilul ar putea mentine, pe viitor, relatii cu tatal. Nu cunosc daca exista violente direct intreptate impotriva copilului sau daca el doar a fost martorul violentelor catre dv. In functie de asta putem discuta sau nu de o exercitare a autoritatii parintesti doarde catre dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț și custodie copil Szabo edith Szabo edith As dori sa mă informați Cum ar trebui sa procedez pentru a divorța și a obține custodia copilului de un barbat care are grave probleme cu alcoolul. ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie copil fuami fuami Buna Ziua.. As avea si eu o intrebare: cum pot sa obtin custodia copilului ? (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva Andreea 89 Andreea 89 Bună ziua am 2 copii cu fostul concubin eu am o condamnare cu suspendare pt înșelăciune cei 2 copii îi cresc singura de 7 ani nu îi vizitează nu le ... (vezi toată discuția)