avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere custodie copil

Buna Ziua.. As avea si eu o intrebare: cum pot sa obtin custodia copilului ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:37, 14 Octombrie 2013
Cereti in instanta ce doriti.
Nu vreti sa dati detalii ?
Este nevoie de mai multe detalii precum ce motive intemeiate aveti pentru a cere custodia unica?
Dupa 2011, cei doi parinti au automat custodia comuna asupra copilului, adica exercitarea in comun a autoritatii parintesti, mai multe detalii aici: [ link extern ] .
Despre exercitarea autoritatii de catre un singur parinte, citez din legea protectiei drepturilor copilului modificat anul acesta: "Se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti.”

Pai depinde: aveti o custodie partiala, nu aveti, copilul e la dv., nu e, doriti custodia toata pentru dv.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie totală flori92 flori92 bună seara! as vrea sa stiu si eu , in ce conditii se poate da custodia totală unui singur parinte!? daca a mai fost pusa aceasta intrebare imi puteti da si ... (vezi toată discuția)
Renuntare custodie Ada Fediuc Ada Fediuc Fostul meu sot, doreste sa renunte la custodia copilului. Aceasta actiune este posibil sa se efectueze la notariat sau doar la judecatorie? Multumesc. (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva amandina20 amandina20 buna ziua.as avea o intrebare,am un copil de 3luni si m-am despartit de tatal lui,nu am fost casatoriti,copilul este pe numele lui si as vrea sa il dau in ... (vezi toată discuția)